Wat doe je als je problemen met je buren hebt?

Je zit lekker in de tuin een boek te lezen en opeens schalt er keiharde muziek uit het huis van je buren. En dat is niet voor het eerst. Je hebt er al een paar keer opmerkingen over gemaakt, maar de buren lijken zich er niets van aan te trekken. Of je hebt de hele dag hard gewerkt en komt moe thuis. Je wilt even lekken ontspannen. Op dat moment komen de kinderen van de buren thuis en maken luidkeels ruzie met elkaar. De ouders mengen zich daar ook nog een zeer hoorbaar in. Je voelt je machteloos.

Veel mensen herkennen dit soort zaken (of kennen iemand die in zo’n situatie zit). Je voelt je niet meer prettig in je eigen huis en je weet niet wat je er nog aan kan doen. Bij problemen of ergernissen met je buren kan je met buurtbemiddeling aan een oplossing werken. Onafhankelijke, speciaal voor dit doel getrainde bemiddelaars nemen de tijd om naar je verhaal te luisteren. Ook de buren krijgen de gelegenheid om in hun eigen omgeving hun verhaal te vertellen. Daarna ga je samen met de buren, onder begeleiding van bemiddelaars op zoek naar een oplossing. Zodat iedereen weer met plezier en in een prettige sfeer kan wonen.

Iedereen in Weesp, Gooise Meren, Huizen, Hilversum en Wijdemeren kan gratis gebruik maken van buurtbemiddeling. Dat is mogelijk door een samenwerking tussen de woningcorporaties, de gemeenten en Versa Welzijn.

Wil je meer informatie of overleggen of in jouw geval bemiddelaars van buurtbemiddeling kunnen helpen? Bel dan met Versa Welzijn buurtbemiddeling, (035) 623 11 00.
Zie ook onze website: www.versawelzijn.nl/buurtbemiddeling