Vrijwilligers gezocht voor training “handmassage in verbinding met eenzaamheid”

Deze training start op dinsdagavond 22 maart in wijkcentrum Lopes Dias, om 1900 uur. De training bestaat uit 12 lessen op dinsdagavond en 1 of 2 verwenmomenten in een wijkcentrum. Behalve training in de handmassage zelf krijgen de cursisten ook training in het voeren van gesprekken over eenzaamheid en leefplezier (aan de hand van de leefplezierboom). Daisy Hatusupy gaat de lessen weer verzorgen.

De cursisten krijgen de training gratis aangeboden, als tegenprestatie dienen ze zich dus een jaar lang voor 1 dagdeel per week aan het handmassageproject van Versa VTH te verbinden. Dus er wordt een stevige motivatie verwacht…. Maar het is prachtig vrijwilligerswerk: Tijdens de handmassage ontstaat een sfeer van ontspanning en vertrouwelijkheid, waardoor de ontvanger zich open kan en wil stellen om te onderzoeken welk soort eenzaamheid hij/zij ervaart en hoe hij/zij hierin wat verlichting en lucht voor zichzelf kan brengen, hoe hij/zij meer leefplezier kan krijgen.

En zoals je ziet, we gebruiken gewoon het woord eenzaamheid. We beschouwen eenzaamheid namelijk niet als een zwaar woord, een taboewoord, iets waar je je voor schaamt, maar als een gevoel en een ervaring dat ieder mens kent, dat iedereen nu en dan voor kortere of langere periode ervaart. Het hoort net zo bij het leven als verdriet en blijdschap, verliefdheid en baalgevoelens…..
Vanuit dit besef kan de handmasseur verbinding maken met de eenzaamheid van de ontvanger.

Meer informatie

Anneke Bijleveld
Sociaal Werker Vrijwillige Thuishulp
t. 06 – 49 37 71 71
e. abijleveld@versawelzijn.nl

folder VTH Handmassage okt 2021 Hilversum

 

Kunnen wij je helpen?