Vrijwillige Thuishulp zoekt handmasseurs!

Over je eenzaam voelen praten, rust nog steeds een taboe. Want toegeven dat je je soms alleen voelt en niemand hebt om tegen te praten, is niet makkelijk. Dat een handmassage daarin verandering kan brengen, blijkt wel uit het succesvolle project Handmassage, in verbinding met eenzaamheid.


Wat veel mensen niet weten is dat eenzaamheid kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten. Wie niet lekker in zijn vel zit, duikt steeds verder weg. Handmassage is dan een goed instrument om letterlijk en figuurlijk contact te maken. Als wij mensen masseren wordt een gesprek over soms wat ingewikkelder onderwerpen als alleen zijn, niet lekker in je vel zitten of andere problemen makkelijker.

De vrijwilligers volgen een 14-weekse training ‘Handmassage, in verbinding met eenzaamheid’ van Unity Care en verbinden zich daarna voor minimaal een jaar aan het project van de Vrijwillige Thuishulp. Niet alleen wordt geleerd hoe er gemasseerd moet worden, maar ook hoe je het gesprek op gang kunt krijgen. Ook wordt verteld over de verschillende soorten eenzaamheid en wat iemand kan doen om het alleen-zijn te herkennen. Zo worden mensen herinnert aan vergeten passies en talenten en kunnen ze nieuwe mensen leren kennen die dezelfde interesses hebben. Er zijn zoveel mogelijkheden en onze handmasseurs kunnen daarbij helpen.

De Vrijwillige Thuishulp is op zoek naar vrijwilligers die willen leren masseren. Telefonisch aanmelden kan bij Anneke Bijleveld, telnr 06 49377171 of door een mailtje te sturen naar abijleveld@versawelzijn.nl. Meer informatie staat ook op www.unitycare.nl.

Kunnen wij je helpen?