Viore en Versa Welzijn ondersteunen mantelzorgers

Viore en Versa Welzijn werken samen om mantelzorgers van mensen die leven met kanker te ondersteunen. Donderdag 4 oktober start een nieuwe gespreksgroep: Mantelzorger in Balans. Deze gespreksgroep vindt elke eerste donderdagmiddag van de maand plaats bij Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker in Hilversum, Oostereind 115, van 13.00 – 15.00 uur.

Mantelzorgers van mensen die kanker hebben zijn van onschatbare waarde als het gaat om zorg, aandacht en (directe) ondersteuning. Omdat de zorg zich vaak richt op een bekende, vinden mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en weinig of geen contact hebben met andere mantelzorgers.

Mantelzorger in Balans.
In de gespreksgroep kunnen mantelzorgers zaken die hen bezig houden met elkaar bespreken, bijvoorbeeld hun eigen leven of de zorgtaken. Medewerkers van Viore en Versa Welzijn begeleiden de groep. Elke maand is er een ander thema. De start is op 4 oktober, met het thema ‘Ruimte voor jezelf’. Daarna volgen ‘Liefde en zorg’ en ‘Samen zorgen’.  Als je wilt deelnemen, dan kun je je aanmelden bij vrijwilligers@viore.org of bellen met 035 685 35 32.

Inloop mantelzorgers.
Daarnaast zet Viore élke donderdagmiddag (13.00 – 15.00 uur) speciaal de deuren open voor mantelzorgers. Op deze middagen kunnen mantelzorgers hun verhaal kwijt en kunnen ze andere mantelzorgers ontmoeten en hun ervaringen delen. Voor vragen kunnen ze bij vrijwilligers van Viore terecht.

Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker.
Bij Viore staan de deuren op alle weekdagen open tussen 10 en 16 uur. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over activiteiten en lezingen. Meer informatie: viore.org, programma@viore.org, Viore, Oostereind 115, 1212 VH Hilversum, tel. 035 685 35 32 

Versa Welzijn
Versa Welzijn helpt (onder andere) het werk van mantelzorgers in de regio Gooi en Vechtstreek en Eemnes te verlichten. Sociaal werkers/wonen-welzijn-mantelzorg geven informatie en advies, bieden emotionele en praktische ondersteuning en zorgen voor respijtzorg (overname van zorg) en ontspanning.

Meer informatie:
www.versawelzijn.nl/mantelzorgers, info@versawelzijn.nl, Versa Welzijn, Larensweg 30, 1221 CN Hilversum, tel. 035 623 11 00.