Update activiteiten en diensten Versa Welzijn t/m 28 april ivm Coronavirus

Laatste update: woensdag 1 april
Graag brengen we u met dit bericht op de hoogte van de laatste stand van zaken.


Vanwege het coronavirus zijn per direct de peuterspeelzalen en wijkcentra/jongerencentra t/m dinsdag 28 april gesloten.
Groepsactiviteiten en maatjesactiviteiten stoppen ook t/m dinsdag 28 april.

Ambulant jongerenwerk is in de meeste gemeenten alleen online/digitaal actief.

Maatschappelijk werk, Wonen Welzijn Mantelzorg-ondersteuning, bedrijfsmaatschappelijk werk en andere individuele dienstverlening vindt t/m dinsdag 28 april alleen telefonisch of per mail plaats.

Bereikbaarheid van Versa Welzijn medewerkers per woonplaats
Kijk voor de vervangende dienstverlening en bereikbaarheid van elk Versa-team op deze pagina. Ook hoe je hulp kunt vragen en aanbieden is daar te vinden. 

Bereikbaarheid Versa
Versa Welzijn is gewoon telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer (035) 623 11 00.

Versa Vrijwilligerscentrale
Kunnen jullie als organisatie wel wat extra hulp van vrijwilligers gebruiken? Log in en maak een vacature aan, specifiek voor de periode dat we met het coronavirus te maken hebben. Je kunt aangeven of je iemand zoekt voor bijvoorbeeld het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond, het ophalen van medicijnen, enzovoort.

Overzicht initiatieven
Wil jij ook iets doen voor een ander of heb je hulp nodig? We hebben een overzicht gemaakt van alle initiatieven die bij ons bekend zijn in de regio: Versa Vrijwilligerscentrale Corona Initiatieven
Ook een initiatief melden? Mail naar vc@versawelzijn.nl dan vullen wij dit overzicht verder aan.

Een kaartjes schrijven, een tekening maken of muziek maken voor het raam van een zorginstelling? Kom dan snel kijken op onze Corona-vacaturepagina: Versa Vrijwilligerscentrale Corona Vacatures

Voor meer info: Versavc.nl

Initiatieven op social media
Op social media ontstaan verschillende initiatieven om (hulp)vraag en aanbod bij elkaar te brengen, zoals op Facebook ‘Corona Buurthulp Gooi en Wijdemeren’ of zoals ‘Buurten met buren Huizen’ het aanpakt (zie ook Facebook).

Kijk vooral om naar de mensen die wellicht niet op social media actief zijn, maar neem de richtlijnen rondom het Coronavirus in acht!

Rode Kruis Hulplijn
Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Bel dan met de Rode Kruis Hulplijn 070-44 55 888.