Uitnodiging Broodje ABCD

BROODJE ABCD is een 2-maandelijkse inspiratielunch die Versa Welzijn organiseert over ABCD (Asset Based Community Development) in de praktijk. Iedereen is van harte welkom, vooral BEWONERS en NETWERKCOLLEGA’S, op dinsdag 15 mei a.s. van 12-14 uur in wijkcentrum St. Joseph, Minckelersstraat 71 in Hilversum!

Wat verandert er in een buurt als je niet langer denkt vanuit doelgroepen en tegenstellingen, zoals mensen met en zonder beperking, kwetsbare en krachtige, eenzame en niet-eenzame mensen? Als je mensen niet als cliënten maar als buurtbewoners ziet?

Bij dit broodje ABCD maak je kennis met Marieke Jongmans, bewoonster van Hilversum Oost. Zij is actief als community builder in de buurt, samen met haar ouders, haar ondersteuners en Tukkie Tuk, sociaal werker van Versa, die veel community building projecten met Marieke onderneemt.

Je komt te weten waarom vakken vullen, een oppaskind en wandelen met de hond een radicale omkering kunnen zijn van de bestaande werkelijkheid en een bijdrage leveren aan het oplossen van problemen in een wijk. Marieke Jongmans heeft samen met haar ondersteuners verschillende projecten opgezet ten behoeve van het versterken van de gemeenschap in haar eigen buurt opgezet. Door haar initiatieven verbindt zij mensen. Daarnaast is zij en haar ouders de vonk van het landelijke initiatief ‘Bonte Buurtgenoten’:

Het eerstvolgende broodje is op 3 juli: over community building in wooncomplexen van ouderen.

Uitnodiging BROODJE ABCD 15 mei 2018 Marieke Jongmans