Steunouders gezocht in Gooise Meren!

Wij zoeken vrijwilligers die steunouder willen worden. Als steunouder biedt u een kind een aanvullend “thuis”. Zo geeft u de ouder(s) een steuntje in de rug, zodat zij even ontlast worden en tijd hebben om verdere overbelasting te voorkomen. Wellicht iets voor u?

Steunouders zijn voor het kind een soort “tante en oom” of “oma en opa” voor een of meer dagdelen per week of twee weken. Het gaat om kinderen van 0 tot 13 jaar uit kwetsbare gezinnen die zelf geen netwerk hebben waarop zij een beroep op kunnen doen.

Zoals bijvoorbeeld “Sophie”. Zij is 3 jaar. Haar moeder zorgt alleen voor haar. Moeder heeft psychische problemen en heeft meer tijd voor zichzelf nodig. De zorg voor Sophie is haar soms te veel. Haar familie woont ver weg. Het zou heel fijn zijn als Sophie met een zekere regelmaat bij een steunouder terecht kan voor een fijne middag en haar moeder even tijd voor zichzelf heeft (het meisje op de foto is niet Sophie).

Bent u geïnteresseerd om steunouder te worden? En wilt u meer informatie?

Op dinsdagavond 12 februari 2019 is er een informatieavond voor aspirant Steunouders Gooise Meren, u krijgt daar verdere informatie over steunouder zijn.

20.00 uur – 21.30 uur
Wijkcentrum Uit-wijk
Dr. Schaepmanlaan 10
1402 BT Bussum

Voor meer informatie neemt u contact op met Ellis Vleugels, coördinator Steunouder Gooise Meren 06-21895210.
Aanmelden voor de informatieavond graag bij Jozien Teeuwissen, jteeuwissen@versawelzijn.nl
U kunt ook informatie over Steunouder vinden op https://steunouder.nl/gooi-en-vechtstreek

Rabobank Gooi en Vechtstreek heeft de opstart van Steunouder Gooise Meren mede mogelijk gemaakt.