Start ANWB AutoMaatje in Gooise Meren

Op 27 juni a.s. om 14 uur viert Versa Welzijn de start van ANWB AutoMaatje Gooise Meren. De opening zal gedaan worden door wethouders Barbara Boudewijnse en Nico Schimmel van Gooise Meren. De eerste rit gaat naar Gasterij Stadzigt bij het Naardermeer, alwaar de deelnemer en chauffeur ontvangen worden door de wethouders, Anita Keita, directeur-bestuurder van Versa Welzijn, en Matthijs de Winter, projectmanager ANWB AutoMaatje.
 
ANWB AutoMaatje is voor Gooise Meren een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten terugbrengen in de maatschappij. Het project biedt een aanvulling op bestaande vervoersoplossingen en brengt contact tussen buurtgenoten.

Groot maatschappelijk probleem

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Gooise Meren toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

ANWB AutoMaatje Gooise Meren start in Gooise Meren

ANWB AutoMaatje Gooise Meren is een samenwerking tussen ANWB,  gemeente Gooise Meren, Versa Welzijn en enthousiaste vrijwilligers uit Gooise Meren. ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en is op dit moment actief in 46 gemeenten in Nederland. Eind 2019 zullen we landelijk op meer dan 75 gemeenten actief zijn met ANWB AutoMaatje.

Hoe werkt AutoMaatje Gooise Meren?

Woont u in Bussum, Naarden, Muiden of Muiderberg? En wilt u gebruik maken van ANWB AutoMaatje Gooise Meren, bel dan uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Gooise Meren telefoon 035 – 694 74 55, elke werkdag te bereiken tussen 10 en 12 uur. De medewerker van Versa Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van Gooise Meren die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Gooise Meren kunnen contact opnemen met Sandra Deuling, 06 – 16 33 51 93

Zie ook: http://www.anwb.nl/automaatje