Stand van zaken De Lelie Hilversum

Hallo ouders en verzorgers van de LelieDisco-gangers

Ik heb een aantal ouders  beloofd om een update te sturen over wat de stand van zaken is, en hoe de toekomst er op dit moment uitziet.
Dat wil ik hierbij doen, en dan maar gelijk aan iedereen versturen.

STAND VAN ZAKEN
De laatste puinhopen, met asbest, worden nu eindelijk opgeruimd en volgende week komt er een bouwkundig onderzoek naar de de staat van het gebouw en in hoeverre de bouwkundige staat van de resten het toestaat om de voorzijde te behouden of dat alles plat moet. Spannend dus, omdat dit ook een financieel plaatje wordt. De achterzijde is al helemaal gesloopt.

ONDERZOEK
Maar wat heel erg belangrijk is op dit moment : er wordt op dit moment vanuit de gemeente extra inzet gepleegd om nog voor de vakantie in de buurt onderzoek te doen naar het draagvlak voor een Nieuwe Lelie. Vind de buurt het belangrijk dat dit er weer komt, en wat zou er dan in terug te vinden moeten zijn, en wie wil zich hierbij actief opstellen ? Dit is dus ook erg belangrijk en spannend. Want ja, als niemand reageert, kan de conclusie zijn dat de activiteit ook elders kan draaien.
 Er zijn ouders die gevraagd hebben hoe zij hun stem kunnen laten horen. Er zijn 3 manieren :
-1- Op de website http://www.hilversumzuid.nl staat een digitaal formulier wat je in kunt vullen. Gemakkelijker kunnen we het niet maken.
-2- Jullie kunnen jullie standpunt laten weten door een kort mailbericht naar mij te sturen (of naar u.hoogeveen@hilversum.nl) , wat dan wordt  meegenomen in de grote lijst. Waarom vinden jullie het belangrijk dat er een Nieuwe Lelie komt . In de bijlage vinden jullie de brief vanuit de gemeente. ( Bellen is minder handig !!)
-3- Er komt een Ideeën-markt. Donderdag 29 juni is er van 17.00-20.00 een Inloop in de Clemenskerk, Bosdrift, bij de Lelie waar iedereen zijn haar ideeën kan delen, en hierover met ons en mensen van de gemeente in gesprek te gaan. Ook hier kunnen mensen hun stem laten horen. Er is koffie, en een ijsco-kar zou worden geregeld. Ik hoop jullie daar te zien. De uitnodiging zit in een bijlage. Mail het door.
-4- Een brief afgeven op de Hilvertsweg 131, bij ons WIJKINFORMATIEPUNT DE LELIE. We hebben kantoorruimte gekregen op de Hilvertsweg 131 en iedere dinsdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur is er een Spreekuur van het Zorgnetwerk Zuid aldaar. Maar in de vakantie zijn we regelmatig afwezig, dus is een mailbericht het beste.
 
NIEUW DISCO-SEIZOEN (want ja, we gaan door !!)
We hebben 2 maal gedraaid in de Koepel, en dat is een goed tijdelijk alternatief voor “onze” eigen Lelie. We blijven daar ook het komende seizoen zitten. Het zit op de Kapittelweg 399a, naast het Winkelcentrum Kerkelanden.  We zagen al iemand die gelijk de weekend-boodschappen bij de Appie ging halen. Goed te combineren.
De discodata voor het komende seizoen :
2017 : 9 september, 14 oktober, 11 november, 9 december,
2018 : 13 januari, 10 februari, 10 maart, 14 april, de data in mei en juni zijn nog onzeker.
 
Wij hopen jullie of binnenkort of in september te zien en te spreken.
Groeten mede namens de vrijwilligers van de disco.