Speelpark Neuweg genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award

Op zaterdag 10 november heeft Kinderwerk Versa Welzijn in Hilversum Zuid de eerste rookvrije openbare speelplek geopend in Hilversum, Speelpark Neuweg. Mede dankzij de kinderen en de kinderraad van Hilversum zuid is dit ons gelukt. Nu zijn wij genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award. Om deze award te winnen moet er op ons gestemd worden!

Het stemmen kan via https://rookvrijegeneratie.nl/awards/#recreatie, er kan dan gestemd worden bij recreatie en dan op speelpark Neuweg. Er kan gestemd worden t/m 13 maart.

Sinds een paar jaar werkt Kinderwerk Versa Welzijn in Hilversum Zuid met de kinderraad. De kinderraad is een groep kinderen die meedenken over allerlei dingen die te maken hebben met de kinderen in de wijk. Zo hebben wij via de kinderraad het signaal gekregen dat de kinderen het erg vervelend vinden, dat op sommige speelplekken gerookt wordt. Ook maken ze zich zorgen over de achter gelaten sigarettenpeukjes.

Deze wens van de kinderen hebben wij samen met de kinderraad opgepakt en met diverse netwerkpartners en buurtbewoners en met de GGD besproken. Tussendoor heeft Versa Welzijn met ruim 30 partijen op 21-06 een convenant “Op weg naar een Rookvrije Generatie in Gooi en Vechtstreek” ondertekend.

Wij hebben de kinderen gevraagd of ze hun stem wilden laten horen. In september hebben de kinderen meegewerkt aan een interview van de lokale TV op de speelplek van de Neuweg. De video is op YouTube te vinden: REGIO HUB over de rookvrije speeltuin 03-10-2018.

De wens van de kinderen is bij de Gemeente besproken en kort hierna kwam het goede nieuws: DE EERSTE OPENBARE SPEELPLEK in Hilversum wordt rookvrij verklaard. De onthulling heeft op 10-11 plaats gevonden. Sinds die tijd kunnen de kinderen gezond en rookvrij spelen op de Neuweg. Buurtbewoners zijn zeer enthousiast over de gezonde ontwikkelingen en ze zijn in gesprek met de Gemeente om deze speelplek nog levendiger, aantrekkelijker en groener te maken.

Alvast Bedankt!

Meer informatie
Kati Lipusz
Sociaal werker/Kinderwerk Hilversum Zuid en Hilversum Zuidoost 
T:  06-23672691
E:  klipusz@versawelzijn.nl