Samen is leuker; Versa schuift aan in talkshow Dutch Media Week

1 oktober start de Week tegen Eenzaamheid. Een landelijk initiatief waaraan ook in Hilversum verschillende initiatieven deelnemen. Onder andere van Versa Welzijn. Maar wat is eenzaamheid precies? En wanneer is eenzaamheid een probleem? In de talkshow ‘Samen is leuker’ zoomen we in op de aanpak van eenzaamheid in de gemeente Hilversum. Wat voor initiatieven zijn er al en vooral: wat kunnen we nog ontplooien om eenzaamheid gezamenlijk te bestrijden? De talkshow is een onderdeel van de Dutch Media Week. 

Aanpak eenzaamheid

Samenwerkingen tussen bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen kunnen bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Iedereen die eenzaamheid kan signaleren in Hilversum, zou een rol kunnen pakken in het bestrijden ervan. Zo is dit programma dus ook uitermate geschikt voor zorg- en welzijnsorganisaties, supermarktketens, banken, sportkoepels en verenigingen, musea, vervoersbedrijven, serviceclubs, de woonsector etc.
 
Talkshow
Aan tafel in de studio verantwoordelijk wethouder Karin Walters over hoe Hilversum ervoor staat. CDA-fractielid Gerben van Voorden diende eerder al moties in over eenzaamheid en heeft zich verdiept in het thema. Verschillende Hilversumse ondernemers schuiven aan tafel om hun signalerende rol te bespreken. Projectcoördinator en opbouwwerker bij Versa Welzijn Katinka Boot vertelt over ‘Samen is leuker’ in Hilversum en Krista Peeters vertelt over haar ervaringen als verantwoordelijke voor de aanpak eenzaamheid in buurgemeente Baarn. Het programma wordt gepresenteerd door Kevin van den Berg.

De talkshow is maandag 4 oktober, van 11 tot 12 uur.
Dit evenement is fysiek te bezoeken. Kom langs bij Beeld en Geluid, vol=vol!
Online meekijken kan ook, meld je aan via deze link.

Kunnen wij je helpen?