Samen is leuker – Versa in talkshow Dutch Media Week

Deze week is de Week tegen Eenzaamheid, een landelijk initiatief waaraan ook in Hilversum verschillende initiatieven deelnemen. Onder andere van Versa Welzijn. Maar wat is eenzaamheid precies? En wanneer is eenzaamheid een probleem? In de talkshow ‘Samen is leuker’ op maandag 4 oktober jl. (onderdeel van de Dutch Media Week) werd ingezoomd op de aanpak van eenzaamheid in de gemeente Hilversum. Wat voor initiatieven zijn er al en vooral: wat kunnen we nog ontplooien om eenzaamheid gezamenlijk te bestrijden? 

Aan tafel in de studio zaten verantwoordelijk wethouder Karin Walters, over hoe Hilversum ervoor staat, en CDA-fractielid Gerben van Voorden, die  zich verdiept heeft in het thema eenzaamheid. Verschillende Hilversumse ondernemers schoven aan aan tafel om hun signalerende rol te bespreken.

Katinka Boot, projectcoördinator en opbouwwerker bij Versa Welzijn in Hilversum, vertelde over ‘Samen is leuker’ in Hilversum en Krista Peeters vertelde over haar ervaringen als verantwoordelijke voor de aanpak eenzaamheid in buurgemeente Baarn. 

Hier kun je de talkshow bekijken.

 

Kunnen wij je helpen?