Rots en Water – weerbaarheidstraining kinderen – start 2 okt 2019

Rots en Water (weerbaarheidstraining)
Voor wie: jongens en meisjes 6-8 jaar
Start: woensdag 2 oktober, 15.30-16.30 uur (8 lessen)
Locatie: wijkcentrum St Joseph (Minckelersstraat 71) in Hilversum.
Kosten:  €40 (betalen bij 1e les)  
Weerbaarheidstraining (rots en water)
Rots en water wordt aangeboden (door kinderwerk Versa Welzijn) als een weerbaarheidsprogramma en anti-pestprogramma. Weerbaarheid en sociale vaardigheden, (rots en water), worden in balans gepresenteerd en getraind.
Voor wie is de activiteit?
De training is voor jongens en meisjes van 6, 7 en 8 jaar. Het programma is gericht op vergroten van communicatie- en sociale vaardigheden en het voorkomen/verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten en meeloopgedrag.
Wat zijn de doelen?
Rots en water is een weerbaarheidsprogramma met meerdere doelen en een breed pedagogisch perspectief. De termen rots en water staan voor standvastig en flexibel. Door de oefeningen worden er mentale en sociale vaardigheden geleerd. Thema’s zijn zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Een onderdeel va de training is dat kinderen leren is dat je er in een bedreigende situatie niet meteen op los slaat. 
Wie zijn de betrokken partijen?
De training wordt aangeboden door Versa Welzijn. 
Hoe doen we dit?
De training wordt aangeboden in een kleine groep  van maximaal 10 kinderen. De training duurt 8 lessen. Rots en water is een psychofysieke methode, dat betekend dat er via actieve, fysieke oefeningen positieve sociale-communicatie en confrontatievaardigheden worden aangeleerd. De oefeningen worden afgewisseld met momenten van zelfreflectie en een kringgesprek.
 
Meer informatie:
 
Jet van der Wal
 
Versa Welzijn
Sociaal werker
Kinderwerk Hilversum Oost en Noordoost
Coördinator Steunouder Hilversum 
jwal@versawelzijn.nl 
Tel.: 06-13965981