Riksja van start in Hilversum Noord/oost

Op dinsdag 3 april is de tweede riksja in Hilversum van start gegaan. Na Hilversum Zuid krijgt Hilversum Noord/oost een eigen riksja. Mensen die zelf niet meer kunnen of durven fietsen, kunnen in de riksja toch weer het echte fietsgevoel ervaren. De riksja gaat beurtelings rijden vanuit woondienstencentrum Lopes Dias en wijkcentrum St. Joseph. Op beide locaties staan vrijwillige piloten klaar om mensen een plezierige rit te bezorgen.

Op 3 april om 14.30 uur overhandigde Van Beek Tweewielers (Herenstraat 73) de riksja aan wijkwethouder Van der Spek en initiatiefnemers Philip Schmittmann en Marian Schouten. Daarna brachten we wethouder Van der Spek in optocht naar het Raadhuis. Rond 15.30 uur arriveerde de riksja bij Lopes Dias (Lopes Diaslaan 101), waar hij feestelijk werd binnengehaald. Aansluitend was er gelegenheid om een ritje in de riksja te maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jaco van der Velden (VersaWelzijn), 06-13966530 en Miranda Vernooij (Hilverzorg), 06-3511.5575.

Het riksjaproject in Hilversum is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Stadsfonds, het Rabo Coöperatiefonds, Hilversum Fietst, Van Beek Tweewielers en riksjapassagiers en door medewerking van Stichting Hilversum Verbonden, Fietsersbond, Hilverzorg, VersaWelzijn en de buurtcoördinatoren van de gemeente Hilversum.