Vrijwilligers vervoer in Huizen

Primeur in Noord-Holland: Start ANWB AutoMaatje in gemeente Huizen!

Welzijnsorganisatie Versa Welzijn start op 4 oktober met een feestelijke eerste rit door wethouder
Janny Bakker. Zij zal met ANWB AutoMaatje de eerste deelnemer naar Wijkcentrum
 ’t Vûronger aan de Schoolstraat rijden. Daarna zal zij om 10:00 uur de officiële opening verrichten.
Voor de provincie een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten terugbrengen in de maatschappij.
Andere gemeentes in de provincie zullen snel volgen.

Groot maatschappelijk probleem
Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk.
Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Huizen toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

Huizen eerste AutoMaatje in Noord-Holland
ANWB AutoMaatje Huizen is een samenwerking tussen de gemeente Huizen, Versa Welzijn,  de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit Huizen.
ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en binnen 8 maanden al actief in 17 gemeenten in Nederland. Huizen is de 18e in Nederland en de eerste in Noord-Holland. Het ligt in de verwachting dat andere Gooise gemeenten zullen volgen.
Eind 2017 zullen er landelijk meer dan 30 plaatsen actief zijn met ANWB AutoMaatje.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Huizen, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met AutoMaatje Huizen (035 – 6250005). De medewerker van Versa Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?
Inwoners van Huizen die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met Versa Welzijn via (035) 6250005.

Meer informatie
http://www.anwb.nl/automaatje