Preventiegroepen voor kind van ouder met psychische problemen/verslaving

Preventiegroepen voor kind van een ouder met psychische problemen of verslaafde ouder

Na de zomervakantie 2021 starten er 3 KOPP/KOV* groepen in Hilversum. KOPP/KOV staat voor kind van een ouder met psychische problemen / kind van een ouder met een verslaving. Het betreft preventieve groepen voor kinderen en jongeren in de leeftijd tussen de 4 en 16 jaar. Kinderen en jongeren uit regio Gooi & Vechtstreek mogen deelnemen.


Bij iedereen is thuis weleens iets aan de hand. En dat is bij iedereen anders. Ongeveer 1 op de 3 kinderen of jongeren krijgen te maken met spanningen thuis. Bijvoorbeeld als een vader of moeder een burn-out heeft.

Als het gaat om spanningen thuis, een psychische ziekte of verslaving, heerst er vaak schaamte, bijvoorbeeld omdat hier soms een taboe op rust. In onze preventiegroepen kunnen kinderen en jongeren hier over praten. Kinderen en jongeren kunnen ervaren dat zij niet de enige zijn, kunnen steun vinden bij lotgenoten en leren dat zij hier niks aan kunnen doen. Daarbij worden de competenties bevorderd en doorbreekt het soms het bestaande isolement. In iedere bijeenkomst doen we leuke dingen en gaan wij door middel van creatieve opdrachten aan de slag.

Iedereen vanaf 4 t/m 16 jaar die thuis stress en spanningen ervaart, bijvoorbeeld door echtscheiding of een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen, is welkom in onze preventiegroepen. Meedoen aan een groep is gratis en een mailtje naar ons toe is al voldoende om aan te melden. Aanmelden is geheel vrijblijvend. Na het kennismakingsgesprek kunnen ouder en kind beslissen of ze mee gaan doen. Oh ja, ook goed om te weten, er wordt geen dossier opgebouwd.

Lees hier de flyer Piep zei de muis (4-8 jaar): flyer Piep zei de muis – najaar 2021

De groep bestaat uit 9 (Doe praat en time) of 14 (Piep zei de muis) bijeenkomsten.

Twijfel je of heb je vragen? Neem gerust contact op met Arkin Preventie Jeugd. E-mail: koppkov@arkinjeugd.nl of bel/app naar Jet van der Wal van Versa Welzijn: 06 13 96 59 81.

Nieuwsgierig? Voor verdere informatie en filmpjes over de groepen kan je ook onze website bezoeken:
https://www.arkinjeugdengezin.nl/preventie/

Kunnen wij je helpen?