Preventie groepen voor kind van een ouder met psychische problemen of verslaafde ouder

Direct na de zomervakantie starten er 3 KOPP/KVO* groepen in Hilversum.
Het betreft preventieve groepen voor kinderen en jongeren in de leeftijd tussen de 4 en 16 jaar. Kinderen en jongeren uit regio Gooi & Vechtstreek mogen deelnemen.

Bij iedereen is thuis weleens iets aan de hand. En dat is bij iedereen anders. Ongeveer 1 op de 3 kinderen of jongeren krijgen te maken met spanningen thuis. Bijvoorbeeld als een vader of moeder een Burn-out heeft.

Als het gaat om spanningen thuis, een psychische ziekte of verslaving, heerst er vaak schaamte, bijvoorbeeld omdat hier soms een taboe op rust. In onze preventie groepen kunnen kinderen en jongeren hier over praten. Kinderen en jongeren kunnen ervaren dat zij niet de enige zijn, kunnen steun vinden bij lotgenoten en leren dat zij hier niks aan kunnen doen. Daarbij worden de competenties bevorderd en doorbreekt het soms het bestaande isolement. In iedere bijeenkomst doen we leuke dingen en gaan wij door middel van creatieve opdrachten aan de slag.

Iedereen vanaf 4 t/m 16 jaar die thuis stress en spanningen ervaren, bijvoorbeeld door echtscheiding of een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen zijn welkom in onze preventie groepen. Meedoen aan een groep is gratis en een mailtje naar ons toe is al voldoende om aan te melden. Aanmelden is geheel vrijblijvend. Na het kennismakingsgesprek kunnen ouder en kind beslissen of ze mee gaan doen. Oh ja, ook goed om te weten, er wordt geen dossier opgebouwd.

De groep is 9 (doe praat en time) of 14 (piep zei de muis) bijeenkomsten op dinsdag of woensdagmiddag.

Lees hier de flyer Piep zei de muis (4-8 jaar)
Lees hier de flyer Doe Praat (8-12 jaar)
Lees hier de flyer Time4U (12-16 jaar) 

Twijfel je of heb je vragen? Neem gerust contact op met Arkin Preventie Jeugd. E-mail: KOPP/KVO@arkinjeugd.nl of bel/app naar Lizet Gerrits: 06-43758322.
Nieuwsgierig? Voor verdere informatie en filmpjes over de groepen kan je ook onze website bezoeken:
https://www.arkinjeugdengezin.nl/preventie/

*KOPP/KVO staat voor kind van een ouder met psychische problemen / kind van verslaafde ouder.