Posterwedstrijd ‘Rookvrij is de kunst’

Wist u dat kinderen die anderen zien roken, zelf ook eerder gaan roken? Kinderen moeten daarom Rookvrij kunnen opgroeien. Scholen zijn vanaf 1 augustus 2020 al verplicht om een Rookvrij terrein te hebben. Toch zijn er nog steeds veel plekken waar kinderen het voorbeeld zien van volwassenen die roken. Daarom wil de GGD i.s.m. onder andere Versa extra aandacht vragen voor het belang van Rookvrij Opgroeien.
Dit gaan wij doen door kinderen hierin een stem te geven. Met een positieve en creatieve opdracht vragen wij kinderen (groep 5 t/m 8) om een poster te ontwerpen met alternatieven voor roken. Door mee te doen gaan kinderen op zoek naar informatie en praten erover. Zo kunnen kinderen laten zien dat zij liever Rookvrij willen opgroeien.

De opdracht:   Ontwerp een staande poster op A4/A3 formaat met leuke, vrolijke, gezonde dingen die rokers kunnen doen in plaats van een sigaret opsteken.
Voor wie:         Kinderen van groep 5, 6, 7 en 8.
Wanneer:        Inleveren van de poster kan tot en met 9 mei 2021.

Hoe inleveren: Mail een goede foto of scan naar rookvrijegeneratie@regiogv.nl. Vermeld in de mail de naam, leeftijd en woonplaats en zet ‘posterwedstrijd’ in het onderwerp. De originele poster moet goed bewaard worden.

De jury selecteert de 12 allermooiste ontwerpen die dan te zien zijn in het museum van Singer Laren en op straat, winnen de 12 kinderen een workshop in het Grafisch Atelier in Hilversum en wordt er een verjaardagskalender gemaakt. En natuurlijk wint de absolute winnaar een prijs.

Kunnen wij je helpen?