Nomineer jouw favoriete Hilversumse sporters van 2019

Ook dit jaar organiseert de gemeente Hilversum de ‘Hilversumse Sportverkiezing’. Ken je iemand die in aanmerking komt voor de titel Hilversumse sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sportvrijwilliger of special sporter van 2019? Schroom dan niet en nomineer jouw favoriete sporters. Welke sporters de ‘Hilversumse Sportverkiezing 2019’ uiteindelijk gaan winnen, ligt in de handen van een deskundige jury. Tijdens een feestelijke verkiezingsavond op 5 maart 2020 in het Raadhuis, worden de winnaars bekend gemaakt.


Voorwaarden
De aanmeldingen moeten wel aan een aantal criteria voldoen. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat een sporter in Hilversum woont en/of lid is van een Hilversumse vereniging en dat leden van een sportploeg zijn verbonden aan een Hilversumse sportvereniging. Verder moet er natuurlijk ook sprake zijn van een bijzondere sportprestatie, dus een sporter of een team wordt bijvoorbeeld kampioen of behaalt een podiumplaats. Maar het kan ook zijn dat een individuele sporter zoveel talent heeft dat hij of zij bijvoorbeeld in een nationaal selectieteam wordt opgenomen. Ook moet de sportpresentatie in 2019 geleverd zijn.

Winnaars vorig jaar
Vorig jaar vielen triatleet Stef Overmars, atlete Wendy Visser, het 1e American Footballteam van ASCH, schaatser/skater Merijn Scheperkamp, meisjes C1 van hockeyvereniging Spandersbosch en rolstoeltennisser Wendi Schutte in de prijzen. Cees Punter van Kaatsvereniging Melle Veenstra werd uitgeroepen tot sportvrijwilliger van het jaar.

Aanmelden nominaties
Meer informatie is te vinden op de website hilversum.nl/sportvrijwilliger. Hier kunnen ook de sporters of sportvrijwilligers aangemeld worden. Per kandidaat moet een formulier ingevuld worden met motivatie van de nominatie. Meerder nominaties doen is mogelijk. Dit kan tot uiterlijk 31 december 2019.