Nieuwe Weesper MOP: Maatschappelijk Ontmoetings Punt

Weesper Moppen zijn er in vele soorten en maten. Eetbare natuurlijk van de lokale bakkerij Mühl, maar ook geboren en getogen Weespers worden ‘moppen’ genoemd. Sinds woensdag is er weer een nieuw soort Weesper Mop bij gekomen: het Maatschappelijk Ontmoetings Punt.

Wethouder Carin Ogier opende het ontmoetingspunt door een lint door te knippen bij Gebouw Papelaan 99. De keuze voor het pand is logisch want er zitten al veel andere maatschappelijke organisaties zoals Versa Welzijn, Wijkcentrum Roskam, Maatjesproject, kinderopvang en Vrouwen van Weesp.

Nu sluiten Schuldhulpmaatjes, sociaal wijkteam, MEE (ondersteuning van mensen met een beperking) plus ‘loketten’ van de gemeenten Weesp en Amsterdam daar ook bij aan.

Wethouder Ogier liet blijken ingenomen te zijn met het Maatschappelijk Ontmoetings Punt. ,,Op deze fysieke plek werken al verschillende belangenorganisaties samen. Dat is goed voor de onderlinge contacten, de lijnen zijn kort. De mensen van de verschillende organisaties kunnen elkaar hier in het gebouw goed vinden. Met name bij complexe hulpvragen helpt dat. En het is laagdrempelig, mensen lopen makkelijk even binnen met een hulpvraag.”

Ogier heeft er vertrouwen in dat het ontmoetingspunt goed gaat lopen. ,,We zien het al bij Versa dat ervaring heeft met het inloopspreekuur Administratie Voor Elkaar (voor mensen die het moeilijk vinden om hun administratie op orde te krijgen of te houden, red.). Weespers weten dat spreekuur wel te vinden. De komende tijd gaan we als gemeente het Maatschappelijk Ontmoetings Punt bij zoveel mogelijk mensen bekend maken.”

Even binnen lopen is helemaal makkelijk omdat er niet eerst een afspraak gemaakt hoeft te worden bij een loket. De Weesper MOP is elke woensdag open van 9.30 tot 11.00 uur.

bron: Gooi en Eemlander

Opening Weesper MOP Foto: gemeente Weesp
Opening Weesper MOP Foto: gemeente Weesp

 

Kunnen wij je helpen?