Nieuwe vervoersvoorziening gestart in Huizen

Nieuwe vervoersvoorziening gestart in Huizen
Wethouder Janny Bakker heeft afgelopen woensdag als chauffeur de heer Gert Jan Bijning, de eerste deelnemer, in het kader van de feestelijke opening van ANWB Automaatje Huizen, naar Wijkcentrum ’t Vûronger gereden. Bij deze vervoersservice, brengen plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis of een vriendin om weer eens lekker op de koffie te gaan.
Na de opening heeft de wethouder zich spontaan, als een van de eersten, ingeschreven als chauffeur voor AutoMaatje.

Huizen eerste AutoMaatje in Noord-Holland
Huizen is de eerste gemeente in Noord-Holland die is gestart met ANWB AutoMaatje. Het is een samenwerking tussen de gemeente Huizen, Versa Welzijn, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit Huizen waardoor ook minder mobiele mensen weer deel kunnen nemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Regiomanager Ad Otjes van Versa Welzijn liet weten blij te zijn met deze samenwerking en zo, als Welzijnsorganisatie een nieuwe service, naast de BoodschappenPlusBus en de BelBus, aan haar mobiliteitsprojecten in Huizen te kunnen toevoegen.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Huizen, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met AutoMaatje Huizen (035 – 6250005). De medewerker van Versa Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?
Inwoners van Huizen die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met Versa Welzijn via (035) 6250005.

Links:
http://www.anwb.nl/automaatje

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Henk Lansink, Coördinator ANWB AutoMaatje Huizen
hlansink@versawelzijn.nl – 06 – 53713482

 

Dhr. Gert Jan Bijing is door Wethouder Bakker
naar ’t Vuronger gereden.