Nieuw in Hilversum: Deel je Zorg Bus, mobiel steunpunt voor mantelzorgers

De Deel je Zorg Bus is een mobiel steunpunt voor mantelzorgers. Dit bijzondere initiatief is mogelijk gemaakt door samenwerking van de verschillende zorginstellingen in Hilversum (Hilverzorg, Sherpa, Mee en Versa Welzijn) en de gemeente Hilversum.

8000 mantelzorgers in Hilversum.
Er zijn in Hilversum naar schatting 8000 mantelzorgers. Door de coronacrisis hebben zij het nog zwaarder dan ze het al hadden. Tegelijk was ondersteuning juist veel minder aanwezig vanwege de 1,5 meter-maatregel.

Deel je verhaal.
Het was en is een zware tijd voor mantelzorgers. Daarom hebben de gezamenlijke zorginstellingen en de gemeente Hilversum besloten tot het activeren van de ‘Deel je Zorg Bus’. De buurtbus is speciaal hiervoor coronaproof gemaakt.

Wij luisteren.
Iedere mantelzorger uit Hilversum, jong en oud, is welkom om de bus te bezoeken. Bij een kop koffie of thee kun je jouw verhaal kwijt aan een ervaringsdeskundige. Na afloop krijgt je een ‘Deel je Zorg tas’ mee met handige informatie.

Spel voor mantelzorgers.
In deze tas zit ook een speciaal spel voor mantelzorgers: ‘Bordje vol’, ontwikkeld door We Helpen. Dit spel geeft je inzicht in je energievreters en -gevers, welke veranderingen jouw taak lichter zouden maken en wie daarbij kan helpen.

Hier staat de bus.
In verband met het coronavirus is het wel belangrijk dat je van tevoren even een afspraak maakt op welke tijd je het liefste komt. Klik hier om te kijken wanneer de bus in jouw buurt staat en hoe je een afspraak kunt maken.