Nieuw bij Versa Welzijn: Maatjes voor Elkaar in Bussum

Maatjes voor Elkaar
Vriendschap
Nieuw bij Versa Welzijn

Wilt u een maatje en ook wel iets voor een ander betekenen ?
Maatjes voor Elkaar kan zorgen voor leuke onderlinge vriendschap, voor ouderen en chronisch zieken in Bussum.
Meldt u aan voor de Workshop “Alleen maar niet eenzaam” van 27 september
13- 15 uur in de  Uitwijk Dr. Schaepmanlaan 10 Bussum
Vrijwillige Thuishulp Versa Welzijn 035 6947455 ma.- vr. 10-12 uur; vthbussum@versawelzijn.nl
 
Alleen zijn hoeft op zich niet vervelend te zijn. Het kan ook prettig zijn, om te kunnen doen wat- en hóe je het zélf wil. Geen rekening hoeven houden met anderen, of de ander. Je kan mensen opzoeken als je dat zelf wil en dat is goed.
Of toch niet helemaal? Want andere mensen opzoeken gaat lang niet altijd zo gemakkelijk. In ieder geval soms moeilijker dan hoe je dat vroeger deed. Er waren toen connecties waardoor het contact leggen met anderen vanzelfsprekender ging. Bijvoorbeeld door contacten met andere ouders, bij de school van je kinderen, verenigingen, in de buurt, of via je partner… Er kwam niet altijd echte vriendschap uit voort, maar in zekere mate deelde je (even) iets gemeenschappelijks.
Natuurlijk was er ook het werk, de familie en vrienden. Maar op gegeven moment lijken vrienden een eigen weg te zijn gegaan, of zijn andere ons ontvallen. En ontstaat er een  leegte die zich lastig opnieuw lijkt in te vullen.
Soms kunnen we nú ontdekken dat het met name die vluchtige contacten waren die we hebben gehad. En is de echte vriendschap ‘er bij ingeschoten’.  Juist nu je die vriendschap zo graag zou willen hebben is het contact maken lastiger en echte vriendschap moeilijk te vinden.
Het kan je in een KRAMP situatie brengen. Dán voelt het alleen zijn niet meer goed.
… We weten het in onze huidige situatie ook even niet meer hóe dit aan te pakken. Het is lastig. Waar je vroeger langs je connecties contact maakte, moet je er nu ineens (alleen) op af?  …Zit de ander daar dan ook op te wachten?
Het antwoord is misschien NEE, maar ook best wel vaak JA  Regelmatig zit een ander in precies dezelfde situatie.
… Nee, niet iedere dag, want je wilt nog wel je vrijheid houden…  Hoe weer de balans te vinden tussen alleen zijn, “maar niet eenzaam”. Daar gaat de workshop over.
Wilt u een maatje en ook wel iets voor een ander betekenen ? Maatjes voor Elkaar kan zorgen voor leuke onderlinge vriendschap