Music for the mind – livestream voor jeugd Huizen & BEL

Zaterdag 19 februari organiseren de jongerenwerkers van Versa Welzijn uit de BEL-gemeenten/Huizen samen met Visceus een muzikale livestream voor jongeren om aandacht te besteden aan geestelijke gezondheid. Deze livestream vanuit jongerencentrum Connect in Huizen start om 16.00 uur en gaat door tot na middernacht.

Muziek zorgt voor een gevoel van verbondenheid in moeilijke periodes. De afgelopen twee Corona jaren waren de scholen regelmatig gesloten en werd er alleen digitaal les gegeven. Contact met vrienden was beperkt, sporten was nauwelijks mogelijk en uitgaan kon niet. Bovendien was en is thuis niet voor alle jongeren een even gezellige plek. Eenzaamheid, somberheid en angstige gedachten liggen dan op de loer.

Met Music for the mind wil Versa Welzijn jongeren een hart onder de riem steken en hun laten weten dat zij er niet alleen voor staan. De stream biedt niet alleen muziek, maar ook voorlichting over geestelijk fit blijven. Bijvoorbeeld: wat kun je zelf doen, hoe kun jij anderen helpen die het even niet meer zien zitten? Maar ook: bij wie kun je terecht voor ondersteuning en hulp en wat kunnen de jongerenwerkers voor jou betekenen?

Tijdens de livestream kunnen de luisteraars ook doneren. Al het opgehaalde geld zal besteed worden aan ondersteuning van de jeugd van de HBEL-gemeenten.

De livestream is opgedeeld in twee programma’s. Programma 1 is van 16:00u tot 21:00u met lokale dj-talenten, zoals Gooische Woordenaars, en bekende artiesten. Daarnaast is er een wheel of fortune waarbij mensen online indirect het rad kunnen laten draaien. De te winnen prijzen zijn afkomstig van verschillende lokale ondernemingen. Radio-dj Davey B leidt dit spel. Om deel te kunnen nemen aan het prijzenspel kunnen luisteraars contact zoeken via de comment-sectie op YouTube. Programma 2 is van 21:00 tot 02:00 en omvat verschillende Bass gerelateerde artiesten, vooral voor luisteraars die niet van mainstream muziek houden.

De livestream wordt uitgezonden via YouTube en Twitch. Door middel van een internet URL en een QR-code kunnen de luisteraars beginnen met het volgen van de livestream.

Kijk hier de livestream van 19/2/2022 terug:

Meer informatie via www.connecthuizen.nl, www.youtube.com/JCdeTram, www.facebook.com/Huizen.Connect , www.twitter.com/JCConnectHuizen en www.instagram.com/jongerencentrum_connect .

Kunnen wij je helpen?