MFC Keverdijk wordt ‘De Plataan’

Uit alle inzendingen is door de jury een nieuwe naam gekozen voor het MFC: De Plataan. De jury, bestaande uit vrijwilligers, de plaatselijke bloemist, een huisarts uit het medisch centrum en de burgemeester als juryvoorzitter, was het eens: een nieuw pand waar verschillende partijen samen gaan wonen, vraagt om een frisse start en een bijbehorende naam.

In een brief, huis-aan-huis verspreid, is de inwoners van Naarden gevraagd: bedenk een nieuwe naam voor het multifunctionele centrum aan de Keverdijk. Uit de ruim 100 inzendingen is het ‘De Plataan’ geworden, ingezonden door Lies Kramer. De onderbouwing van de jury luidde als volgt: Een plataan is groen, levendig, fris, verbindend. De takken en bladeren staan symbool voor de inwoners; er vallen takken en bladeren af en er komen weer nieuwe aan. Net zoals de inwoners die komen en gaan.

Deze boom staat voor het nieuwe pand en vormt daarmee een ankerpunt. Tevens, zo licht de jury toe, biedt de plataan met z’n brede kruin plek aan alle inwoners. Het is de paraplu waar iedereen onder past, niet alleen de inwoners van de Keverdijk maar iedereen uit Naarden en omgeving.  
Bekijk hier de onthulling van de naam. 

De winnares van de prijsvraag is Lies Kramer, zij motiveerde haar inzending als volgt: de plataan staat al sinds mensenheugenis voor wat eerst de Keverbak heette, en later de Scan. Nu staat de boom voor het nieuwe gebouw. De stam staat symbool voor het gebouw zelf, de takken voor de organisaties die het gebouw gaan betrekken. De kleinere takken voor de organisaties waarmee wordt samengewerkt en de bladeren voor de activiteiten die er worden ontwikkeld.  
Lies Kramer ontving als prijs een mand met diverse producten van lokale ondernemers en de drie toekomstige bewoners.

Verwacht wordt dat de samenwerkingspartners bibliotheek Gooi en meer, Versa Welzijn en de Schakel in november hun intrek kunnen nemen in het nieuwe pand. Op dit moment wordt hard gewerkt om de binnenkant zo mooi mogelijk te maken en de samenwerking gestalte te geven. Voor omwonenden en betrokkenen gaan we, zodra dat mogelijk is, rondleidingen door het nieuwe pand organiseren.

Winnares nieuwe naam MFC Keverdijk, De Plataan, Lies Kramer
Winnares prijsvraag nieuwe naam MFC: Lies Kramer

 

Kunnen wij je helpen?