Mensenrechtenvlag – Internationale Dag van de Mensenrechten

Op vrijdag 10 december 2021, de Internationale Dag van de Mensenrechten, hijsen de Anti-discriminatie Voorzieningen in Nederland, waaronder het Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek, wederom de Mensenrechtenvlag. Op deze dag staan wij tevens stil bij (het belang van) de mensenrechten.

Deze vlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. Het benadrukt het positieve en waar we naartoe willen met de wereld. De Mensenrechtenvlag is van en voor iedereen. Juist in tijden waarin de aandacht voor racisme en discriminatie in de wereld toeneemt, mensen opstaan tegen onrecht en verdeeldheid in de samenleving soms zelfs toeneemt, benadrukt deze vlag saamhorigheid en verbinding. Het onderstreept de waarde van mensenrechten.

ONTWERP
De mensenrechtenvlag is een kleurige vlag met een doordacht ontwerp. Als mensen hebben we meerdere dingen die ons verbinden: we delen de aarde (groen), de lucht (blauw) en een plek onder de zon (geel). En hoe verschillend we ook kunnen zijn, qua uiterlijk: we hebben allemaal DNA (gele wokkel).

HIJSEN MENSENRECHTENVLAG
Op 10 december zal deze vlag op veel gebouwen in Nederland en daarbuiten wapperen. Bij Anti-discriminatievoorzieningen, op scholen, gemeenten, bedrijven en bij particulieren.
Zo wordt in Gooi en Vechtreek de vlag onder meer gehesen door het Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek en diverse gemeenten, waaronder Hilversum, Blaricum, Laren, Eemnes, Gooise meren en Weesp.
Zie ook: https://mensenrechtenvlag.nl/ en https://www.meldpuntdiscriminatiegv.nl/actueel/

Kunnen wij je helpen?