Maandelijkse waterdag bij Kinderwerk De Lelie

Vanaf juli 2017 zal Kinderwerk de Lelie beginnen met de maandelijkse waterdag. Een initiatief geïnspireerd door stichting Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) met als doel de jeugd aanleren dat water drinken niet alleen heel lekker is, maar vooral heel gezond is.
Een kleine vergelijking; in een glas aanmaak limonade zit maar liefst 15 gram suiker, in een snee bruin brood slechts 2 gram en in water helemaal geen suiker.
Het zou super leuk zijn al alle locaties, alle activiteiten van Versa Welzijn én het hoofdkantoor mee gaan doen met de maandelijkse waterdag. Als iedereen meedoet geven we allemaal het goede voorbeeld voor de kinderen en jongeren onder wie overgewicht een steeds serieuzer probleem wordt.
Volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek heeft 14% van de jongeren in Nederland tussen de 4 en 17 jaar last van overgewicht. In Hilversum ligt dit getal gelukkig iets lager; 12,9% van de jongeren hebben last van overgewicht. Vanaf groep 7 neemt het overgewicht toe.
Op dit moment doen we al wat we kunnen; bij de (kinder)activiteiten wordt bijvoorbeeld geen snoep meer aangeboden en bij de kookactiviteiten wordt er actief op gelet dat de gerechten ook allemaal gezond zijn. Maar we kunnen meer doen! Door middel van ‘waterdag’ voorkomen we dat onze deelnemers en medewerkers onnodig veel suiker binnen krijgen.

Waterdag Kinderwerk De Lelie