Larense vrijwilligersavond 2017 zeer geslaagd

Larense vrijwilligersavond zeer geslaagd
Op vrijdagavond 18 september trapte het grote dorpsfeest van Laren af met een feestelijke bijeenkomst voor alle Larense vrijwilligers. Met het aanbieden van een feestavond geeft de gemeente Laren blijk van haar waardering voor ieder die als vrijwilliger het dorp Laren mooier en fijner maakt om in te wonen. De organisatie van de avond was in handen van het vrijwilligerscomité en Versa Welzijn.
Met een komst van ruim 130 gasten was de bijeenkomst zeer goed bezocht.

Vanaf half acht liepen de gasten het Brinkhuis binnen en werden verwelkomd in een sfeervol met bloemen en ballonnen ingerichte ruimte. Om acht uur begon het programma nadat elke vrijwilliger even met een andere vrijwilliger had uitgewisseld welk vrijwilligerswerk men doet en waarom men dit zo leuk vindt om te doen. Een leuke manier om zo even kennis te maken met iemand van een andere organisatie en meteen ook die saamhorigheid met de andere vrijwilligers te voelen.
Wethouder Leen van der Pols kreeg het woord ……  totdat hij “weggetrommeld werd” door  Jong MCC Laren dat op de tonen van hun muziek binnengelopen kwam o.l.v. Mirjam en André Calis. De muzikanten maakten veel indruk met hun enthousiaste optreden.
Na deze vrolijke muziek daalde de rust van het woord weer in toen dorpsdichter Gerard Beentjes enkele van zijn ontroerende gedichten ten gehore bracht.
De Historische Kring hield, in de personen van Bas Holshuijsen en Teun Koetsier, een boeiende presentatie over het thema van de Monumentendag “Boeren, Burgers en Buitenlui”, met bijzondere foto’s van het Laren van vroeger. De Historische Kringen van Laren, Eemnes en Blaricum hebben in samenwerking een interessante fietstocht uitgezet door het Eemnes van boeren, het Laren van burgers en het Blaricum van buitenlui.
Na nog enkele prikkelende gedichten van Gerard Beentjes werd het programma afgesloten door een wervelend optreden van Versa Welzijn jongerenwerker Sean Bogaers met enkele jongeren van Dynamic Arts, waarbij de jongeren veel bewondering kregen voor hun sportieve vaardigheden.

Hiermee kwam een einde aan het programmagedeelte en de wethouder bedankte de vrijwilligers voor hun inzet en nodigde iedereen uit nog wat langer te blijven voor de after-party, waarin men gezellig kon bijpraten met andere vrijwilligers onder het genot van een lekker drankje en hapje.
En met nog een verrassend staartje, want tussen de tafeltjes door kwam Quintus van Amstel, alias de Paarse Goochelaar, rondlopen om enkele van zijn onnavolgbare trucs te laten zien, de gasten verwonderd en verbouwereerd achterlatend……
Met genoeg stof tot napraten verlieten de laatste gasten rond 11 uur het feest, terugkijkend op een hele gezellige avond. Wie nieuwsgierig is naar de foto’s kan op de Facebookpagina van Gemeente Laren een prachtig beeldverslag van de avond bekijken.