Lancering Mensenrechten Vlag

Op 10 december lanceert het Meldpunt discriminatie Gooi en Vechtstreek, als lid van de Landelijke vereniging van Anti-discriminatie Voorzieningen in Nederland, Discriminatie.nl, de Mensenrechtenvlag. Op deze dag, tevens de Internationale Dag van de Mensenrechten, staan wij stil bij het 75-jarig jubileum van de Verenigde Naties (VN). Eén van de belangrijkste doelen van de VN is het beschermen en verbeteren van de mensenrechten.

Deze vlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. Het benadrukt het positieve en waar we naartoe willen met de wereld. De Mensenrechtenvlag is van en voor iedereen. Juist in tijden waarin de aandacht voor racisme en discriminatie in de wereld toeneemt, mensen opstaan tegen onrecht en verdeeldheid in de samenleving soms zelfs toeneemt, benadrukt deze vlag saamhorigheid en verbinding. Het onderstreept de waarde van mensenrechten.

ONTWERP
De mensenrechtenvlag is een kleurige vlag met een doordacht ontwerp. Als mensen hebben we meerdere dingen die ons verbinden: we delen de aarde (groen), de lucht (blauw) en een plek onder de zon (geel). En hoe verschillend we ook kunnen zijn, qua uiterlijk: we hebben allemaal DNA (gele wokkel).

LANCERING
Op 10 december zal deze vlag op veel gebouwen in Nederland en daarbuiten wapperen. Bij Anti-discriminatievoorzieningen, op scholen, gemeenten, bedrijven en bij particulieren.
Zo wordt in Gooi en Vechtreek de vlag de vlag onder meer gehesen door het Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek en de gemeenten Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Laren, Hilversum en Weesp.

Zie ook: https://mensenrechtenvlag.nl