Koninklijke onderscheiding Bussum

 

 

BUSSUM – Zes Bussumers hebben vandaag een koninklijke onderscheiding ontvangen als dank voor hun jarenlange belangeloze werk voor de gemeenschap. Het gaat om Louise de Vink-Bontje, André Hollegie, Rob Meuter, Lidi Perquin, Ben de Veth en Marijke Vooren.
De zes Bussumers waren totaal verrast. Ze kregen het ereteken opgespeld door burgemeester Han ter Heegde. Daarvoor werden ze, samen met veel bekenden, met een smoes naar de Grote Kerk van Naarden gelokt.

Louise de Vink-Bontje (59)
Louise de Vink-Bontje, of beter gezegd: Juf Louise, kreeg een lintje vanwege haar jarenlange werk voor peuterspeelzaak Kiekeboe.

André Hollegie (62)
André Hollegie werd bedankt voor al z’n werk voor Gymnastiek en Turnvereniging Keizer Otto. De laatste 20 jaar als voorzitter van de vereniging, en daarvoor al jaren met enkele andere functies.

Rob Meuter (69)
Rob Meuter werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege z’n werk voor onder meer de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, Pro Senectute, de Rijksuniversiteit Groningen, het Ubbo Emmius Fonds, het Filmhuis Bussum en de Kerkenraad van de Remonstrantse Gemeente Naarden/Bussum.

Lidi Perquin (73)
Lidi Perquin kreeg een lintje als dank voor haar jarenlange belangeloze werk voor zwem- en polovereniging De Otters.

Ben de Veth (68)
Ben de Veth werd bedankt voor z’n jarenlange werk voor het Bussumse buurtcomité Generaal de la Reijlaan, de werkgroep ‘Bussum natuurlijk anders’, het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds.

Marijke Vooren (70)
Marijke Vooren kreeg een lintje als dank voor haar werk voor Roeivereniging Naarden, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, de Schaapskooi aan de Tafelbergheide en het IVM.