KinderzwerfboekStation op Taalschool Hilversum

Op de Taalschool Hilversum in het Riebeeck-kwartier, wordt lesgegeven aan kinderen die nog maar net in Nederland en specifiek in Hilversum en nabije omgeving zijn komen wonen. Voor deze kinderen is Nederlands (leren) lezen een heel belangrijk en ook best moeilijk onderdeel van hun nieuwe leven hier. Omdat niet alle kinderen zomaar even een boek kunnen kopen en de bibliotheek soms nog een “stap” te ver is het Kinderzwerfboeken-station opgericht. Dit is een centraal in school geplaatste boekenkast, waaruit de kinderen gratis een boek mogen uitzoeken en mee naar huis mogen nemen om te lezen. Daarna kunnen ze het weer terug in de kast zetten óf het boek verder laten zwerven en het doorgeven aan een klasgenootje, (buur)vriendje of -vriendinnetje, neefje of nichtje.

De boeken worden o.a. gedoneerd door Stichting Kinderzwerfboeken (onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp), leerkrachten, kinderen en buurtbewoners. De Stations-chef zorgt er voor dat de kast gevuld blijft.

Donderdag 28 november om 13.30 uur zal het KinderzwerfboekStation feestelijk geopend worden door Burgemeester P. Broertjes. Dit zal plaatsvinden op het schoolplein van Taalschool Hilversum (Oude Amersfoortseweg 196, Hilversum) en duurt tot ongeveer 14. 00 uur.

Dit nieuwe KinderzwerfboekStation wil kinderen stimuleren om lekker te gaan lezen. Want lezen is leuk en leerzaam. Lezen is dromen met je ogen open … en we hopen dat alle kinderen dit zullen gaan ervaren!

Meer informatie kunt u krijgen bij Anna van Baarsen (leerkracht groep 6/7/8 B) en Gitta Koudijs (Stations-chef KinderzwerfboekStation, tel. 06-12889954)