Kinderraad Hilversum in het nieuws van RTL 4 i.v.m. Rookvrije Generatie

De kinderen van de kinderraad verschenen afgelopen zaterdag 14 december in het nieuws van RTL 4 in verband met Rookvrije Generatie. Speelpark Neuweg in Hilversum is sinds november 2018 rookvrij. Een mooie stap, waarvoor het initiatief werd genomen door de kinderen van de kinderraad. Veel kinderen vonden het vervelend dat in de speeltuin werd gerookt en er zoveel peuken lagen. De kinderraad stelde daarom voor de speelplek rookvrij te maken. Ze kregen er een Rookvrije Generatie Award in de categorie recreatie voor.

Kati Lipusz, sociaal werker/ kinderwerk van Versa Welzijn ging met het signaal van de kinderen aan de slag. Zij besprak het in het wijknetwerk, waarin onder andere scholen, de politie, de buitenschoolse opvang, buurtsportcoaches en jongerenwerkers vertegenwoordigd zijn. Deze partners reageerden positief en boden hun ondersteuning aan.

Het plein is inmiddels ruim een half jaar rookvrij. Het is zichtbaar schoner en er liggen veel minder peuken. Ook is het imago van het plein veranderd. Het is een ontmoetingsplek voor kinderen uit de buurt geworden.

Kati zegt: ‘De kinderen zijn heel blij met het resultaat. Het is hun succesverhaal. Zij zijn er nu van overtuigd dat ze nog meer plekken in de stad rookvrij kunnen maken!’

Meer informatie

Kinderwerk Hilversum Zuid (De Lelie):
Kati Lipusz, 035 303 46 54, klipusz@versawelzijn.nl
Het Kinderwerk in De Lelie is actief op Facebook en Twitter.