Kids Clean Up Day bij Kinderwerk Bussum

Woensdag 30 oktober was de Kids Clean Up Day bij het kinderwerk van Versa Welzijn in Uit-Wijk. In totaal kwamen er 51 kinderen op. Samen met de begeleiders zijn deze gaan opruimen in omliggende straten in wijk Westereng.

Met groepjes van vijf kinderen en een begeleider gingen de kinderen op pad. Voor het opruimen kreeg ieder groepje vier knijpers, iedereen een handschoen, boterhamzakjes voor de sigarettenpeuken en vuilniszakken mee. Om de kinderen te motiveren waren er vele prijsjes aanwezig. Zo leverde onder andere het meest glimmende, grootste of gekste afval een prijsje op! Ook het groepje met de meeste sigaretpeuken kreeg een prijs. Met die insteek gingen de groepjes op pad. Zo zijn onder anderen gedeeltes van de Ceintuurbaan en de Laarderweg opgeruimd.

Bij terug komst was al snel duidelijk dat er veel afval geruimd was. De verhalen van de kinderen vlogen je om de oren. Die had tomaten gezien, de ander had een fietszadel en weer een ander een leeg en plat blikje. Allemaal trots op hoeveel ze verzameld hadden. In totaal waren dat 11 vuilniszakken met afval en 13 boterhamzakjes met sigaretpeuken.

Nu was het eerst tijd voor een beker limonade en een gezonde snack. Waarna er geknutseld mocht worden. Er werden negen maskers gemaakt van schoon afvalmateriaal. De winnaar hiervan krijgt een plek bij het restaurant/ontmoetingsplek “de Groene Afslag”. Na dat de maskers in elkaar geknutseld waren werd het tijd om de prijzen voor het afval uit te reiken. De vuilniszakken kwamen op tafel en uitpluizen maar. Van het kinderzitje, die de prijs voor het grootste afval won, tot het zakje met poep die de meest stinkende afval won.

Er was een gezellig sfeer en iedereen wilde graag iets winnen. Ook bij het kiezen van het mooiste masker deden allen kinderen enthousiast mee. Nadat alle prijzen vergeven waren en iedereen een mini kliko had gekregen, dankzij het G.A.D. in Bussum konden de kinderen naar huis. Dankzij de geweldige samenwerking met de werkgroep Samen Sneller Duurzaam, Troeptrimmen Bussum en de medewerkers van Kidsclub was het een geslaagde Kids Clean Up Day, die zeker volgend jaar weer gaat plaatsvinden!

Bekijk hier het filmpje van de Kids Clean Up Day Bussum 2019

Meer informatie
Nick Konijnenberg en Nicole Wendt
Namens Kinderwerk Bussum – Versa Welzijn.
Contact: 06-13966525 of nwendt@versawelzijn.nl