Internationale dag van de dans: dansscholen in Nederland in actie!

Op donderdag 29 april jl. om 17.15 uur werd er in heel het land, op diverse plekken, gedanst. Het idee was om heel Nederland op hetzelfde moment te laten dansen met in achtneming van de Corona maatregelen. Er was gekozen voor 29 april, omdat dit de Internationale dag van de dans is. Al sinds 15 december kunnen de danslessen niet meer doorgaan bij de dansscholen maar ook bij Versa Welzijn. Met deze actie wilden Versa Welzijn en Dansondernemers Nederland aandacht vragen voor de vereenzaming en de beweegverarming van mensen.

De docenten die de danslessen geven bij Versa Welzijn wilden laten zien dat de lessen veilig gegeven kunnen worden, dat dansen goed voor de fysieke, mentale en sociale gezondheid is en dat dansen bovendien erg leuk is om te doen.

Daarom deden de dansdocenten Lene Kleuver en Froukje van ’t Hoff met een aantal van hun deelnemers vanuit Versa Welzijn mee met deze actie bij het wijkcentrum de Meentamorfose in Huizen.

Als het van de regering weer mag dan zijn de danslessen voor senioren/50+ bij Versa Welzijn de volgende.
Lene Kleuver is een Werelddansdocent en geeft haar les op vrijdag van 10.00 tot 11.30 in het wijkcentrum ’t Vûronger in Huizen.

Froukje van ’t Hoff is een Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)dansdocent met een Jazzy stijl en geeft haar les op maandag van 15.15 tot 16.15 uur in wijkcentrum de Meentamorfose in Huizen. Op vrijwillige basis kan vanuit deze dansgroep meegedaan worden aan optredens in woonzorgcentra.

Enthousiast en nieuwsgierig geworden?!

Voor meer informatie en aanmelden, zie de Versa Welzijn website en/of neem contact op met Janny Hospers; 06 46 10 80 28 of jhospers@versawelzijn.nl.

Kunnen wij je helpen?