Inloopspreekuur Administratie voor Elkaar ook voor u! – Wijdemeren

Iedere vrijdag kunnen inwoners van Wijdemeren terecht tijdens het gratis inloopspreekuur van Versa Welzijn op de Lindelaan 98, 1231 CN Loosdrecht.
Het spreekuur wordt gehouden van 09.30 – 11.00 uur  (met uitzondering van schoolvakanties).
Tijdens dit spreekuur worden vragen over (financiële) administratie en beantwoord en wordt geholpen bij het invullen van (digitale) formulieren.
Het bijhouden van een administratie en het invullen van (digitale) formulieren kan lastig zijn en vragen oproepen. Een vrijwilliger van Versa Welzijn helpt snel en efficiënt bij vragen over administratie en/of formulieren. De privacy van de hulpvrager is hierbij gewaarborgd. Let op: wij nemen het niet van u over, u blijft zelf verantwoordelijk.
Vrijwilligers helpen bij het ordenen en opzetten van een administratie. Hierdoor wordt overzicht gekregen over inkomsten en uitgaven. Zo nodig regelt/controleert de vrijwilliger de bankzaken van de hulpvrager. Als u twijfelt over het door u ingevulde formulier b.v. voor het aanvragen van toeslagen of heffingskortingen, kijkt een vrijwilliger graag even met u mee. Ook met Vragen over andere financiële regelingen kunt u bij de vrijwilligers terecht.
Het digitaal inschrijven of regelen van zaken bij banken en overheidsinstanties kan problemen geven omdat niet iedereen vaardig is met een computer of een computer thuis heeft. Ook hiervoor kunt u terecht tijdens dit spreekuur. Denk b.v. aan inschrijven of online reageren op Woningnet of een aanvraag bij de Voedselbank.
Kom langs bij het inloopspreekuur met uw vragen over formulieren en regelingen. Neemt u al uw financiële administratie mee? Dan gaat u weer ‘opgeruimd’ naar huis met uw administratie overzichtelijk in mappen.