Informatieavond pleegzorg – 10 november 2021

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien

Van 3 tot en met 10 november is het Week van de Pleegzorg. Het thema is dit jaar #GROENLICHT. De pleegzorgaanbieders laten hiermee zien dat een pleegouder voor een kind het licht op groen kan zetten. Soms kan een kind tijdelijk niet meer bij de eigen ouders wonen. Kinderen die op pleegzorg wachten staan in de startblokken, maar voor hen staat het licht nog op rood. Zet u het licht voor hen op groen?

Er zijn landelijk, ook in Gooi en Vechtstreek, te weinig pleegouders/pleeggezinnen om kinderen op te vangen. Pleegouders zijn daarom van onschatbare waarde én heel hard nodig.

Pleegouder zijn, wat houdt dat in?
Ook al heeft niet ieder kind een gelijke start, pleegzorg maakt de kans op een gelijke uitkomst een stuk groter. Als pleegouder kunt u het verschil maken in het leven van een kind. U zorgt ervoor dat een kind even op adem kan komen. U biedt veiligheid en een tijdelijk thuis. Pleegouder zijn kan in verschillende vormen. Soms is dat 1 weekend per maand, een vakantie of juist een jaar. Ook een informelere vorm van opvang in de rol van steunouder behoort tot een mogelijkheid.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over pleegouderschap? Denkt u er over om pleegouder te worden? Op woensdag 10 november organiseren de pleegzorgaanbieders uit de regio Gooi en Vechtstreek gezamenlijk een online informatieavond.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt meer informatie gegeven over het pleegouderschap. Diverse pleegouders en pleegzorgaanbieders uit de regio zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.
Op www.pleegoudergv.nl vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Kunnen wij je helpen?