In Blaricum, Eemnes en Laren gaan we van start met ANWB AutoMaatje!

Wethouder Sven Lankreijer van Eemnes rijdt eerste rit!
Welzijnsorganisatie Versa Welzijn gaat onderdeel uitmaken van het landelijke netwerk van ANWB AutoMaatje op donderdag 28 juni van 12.30 tot 14.00 uur in de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren bij de BEL Combinatie.
De eerste feestelijke rit wordt gereden door de wethouder Sven Lankreijer van Eemnes met een vrijwilliger en een deelnemer om zo allen aanwezig te zijn voor dit feestelijke moment.
Niet alleen de feestelijke rit staat op het programma, de drie wethouders hebben een actieve rol tijdens deze officiële aftrap van ANWB AutoMaatje Blaricum, Eemnes en Laren. Er zullen door betrokkenen korte toespraken gehouden worden, er zijn diverse fotomomenten van uitreiking van deelnemers- en vrijwilligerspassen en de drie wethouders snijden tot slot met elkaar de taart aan! Graag nodigen wij u uit om bij dit moment aanwezig te zijn.

BEL Combinatie
Zuidersingel 5
3755 AZ Eemnes
Groot maatschappelijk probleem Ruim 1.000.000 mensen raken in ons land steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan beperkt wordt, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto, minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje BEL toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Op deze manier wordt bijvoorbeeld naar de kapper weer goed mogelijk. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

ANWB Automaatje in de BEL ANWB AutoMaatje BEL is een samenwerking tussen de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren, Versa Welzijn, de ANWB en enthousiaste vrijwilligers zoals u, uit deze drie gemeenten.
Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje BEL, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren tussen 9.00-12.30 uur met AutoMaatje (035 – 6250005). De medewerker van Versa Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?
Inwoners van Blaricum, Eemnes of Laren, die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met Versa Welzijn via (035) 6250005 of direct contact opnemen met Marjolein Post, Coördinator ANWB AutoMaatje Blaricum, Eemnes en Laren.
Links: http://www.anwb.nl/automaatje

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marjolein Post, Coördinator ANWB AutoMaatje Blaricum, Eemnes en Laren
mpost@versawelzijn.nl – 06- 13966050
Of
Jan van der Toorn
ANWB AutoMaatje
jvdtoorn@anwb.nl – 06 – 10 96 68 47