Huizen Gouden Sociale Gemeente

Sociaal Werk Nederland voegt 11 nieuwe Gouden Gemeenten toe aan de basislijst van Gouden Sociale Gemeenten in Nederland. In deze gemeenten zijn de eerste concrete resultaten van verandering en vernieuwing in het sociaal domein zichtbaar. De gemeenten werken nauw samen met sociaal werk en andere partners, en zijn merkbaar goed bezig met en voor de bewoners. De gemeente Huizen is door Versa Welzijn, één van de leden van Sociaal Werk Nederland, voorgedragen als een van de nieuwe 11 Gouden Sociale Gemeenten.

De 11 gemeenten
De geselecteerde gemeenten zijn Aalten, Almelo, Delft, Goirle, Huizen, Leerdam, Meppel, Wageningen, Zandvoort, Zeist en de samenwerkende gemeenten regio Midden-Limburg (bestaande uit Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert).

Eretitel
De 11 nieuwe Gouden Sociale Gemeenten zijn voorgedragen door organisaties voor sociaal werk die actief zijn in deze gemeenten: Figulus, De Nieuwe Organisatie, Kwadraad, ContourdeTwern, Versa, SamenDoen, MensenWerk, Solidez, Pluspunt, MeanderOmnium en MWML. Het is een eretitel die bevestigt dat deze gemeenten de grote veranderingen in het sociaal domein voortvarend hebben opgepakt: slim, innovatief en samen met buurtbewoners en organisaties.

Op de website van Sociaal Werk Nederland geeft Ad Otjes, regiomanager Versa Welzijn, een toelichting op de voordracht van de gemeente Huizen door Versa Welzijn.