Het Talenspel voor Jongeren (Gemeente Gooise Meren)

Het Talenspel voor Jongeren (Gemeente Gooise Meren)

“ Praat Nederlands met me, even Nederlands met me……”
Deze tekst komt van de hit : “Parijs” van de popartiest Kenny B.

De laatste jaren zijn er jongeren uit oorlogsgebieden in Bussum, Naarden, Muiden komen wonen. Deze jongeren moesten soms alleen, soms met hun ouders vluchten omdat het niet langer veilig was.
Ze hebben hun land, spullen, huizen, vrienden en familie moeten achterlaten. Uiteindelijk zijn ze na een lange en gevaarlijke reis in de gemeente Gooise Meren terecht gekomen.

Kan jij je voorstellen dat je ineens in een totaal ander land komt te wonen? Waar alles anders is? Waar je helemaal alleen bent, met een ander klimaat, een andere taal, nieuwe mensen, andere omgeving, je kent de weg niet en je hebt nauwelijks spullen???

Het jongerenwerk van Gooise Meren heeft contact met deze jongeren. Ze willen heel graag een nieuw leven opbouwen in Gooise Meren en kunnen hierbij onze hulp hard gebruiken. Integratie komt van 2 kanten.

Daarom organiseren wij nu iedere vierde woensdag van de maand: Het Talenspel voor jongeren. Woensdag 25 oktober is de eerste keer.
We nodigen 20 Nederlandse jongeren en 20 vluchtelingen jongeren uit om met elkaar Hollandse spelletjes te spelen en Nederlandse songteksten te vertalen. Het wordt een hele gezellige avond maar ook heel zinvol. Er is muziek, lekkere hapjes en drinken voor iedereen.

Tijdens deze avond leren de jongeren die net in Gooise Meren zijn komen wonen op een leuke manier, van leeftijdsgenoten Nederlands spreken.

Voor de Gooise jongeren is het ook een meerwaarde om aan deze activiteit mee te doen. Je maakt persoonlijk kennis met jongeren die hun vaderland hebben moeten ontvluchten. Je verrijkt je wereld, het is leerzaam, misschien inspirerend, ontroerend, confronterend of gewoon heel mooi om deze jongeren te leren kennen en hun verhalen te horen. Het kost je helemaal niets. Het zal je hoogstwaarschijnlijk heel veel brengen.

De jongerenwerkers van Versa Welzijn zullen de avond begeleiden. Schrijf je nu in voor woensdag 25 oktober 2017.
Mail Esther Lindhout: elindhout@versawelzijn.nl of stuur een whats-app: 06 27 02 57 03.
Je kan je ook als groep aanmelden. Bijvoorbeeld met je klas, met je voetbalteam of gewoon met je groep vrienden/ neven of nichten.

Iedere vierde woensdag van de Maand: Het Talenspel voor jongeren.
Leeftijd:       16 – 25 jaar
Kosten:        Gratis
Datum:        25 oktober 2017
Tijd:              Van 19:30 tot 21:30 uur
Locatie:       Wijkcentrum de Uitwijk
Adres:          Dr. Schaepmanlaan 10, Bussum