Het jongeren eetcafé in Bussum

Het jongeren eetcafé

“ Verandering van spijs doet eten”
Iets eten wat je nog nooit eerder hebt geproefd kan je enorm verrijken.

Gooise Meren verwelkomt vele honderden nieuwe inwoners die hebben moeten vluchten voor oorlog en wanhoop. Bij deze groep zitten ook veel kinderen, tieners en jongeren die soms alleen, of met het gezin, hun land, vrienden, familie en spullen hebben moeten achter laten.

Het jongerenwerk van Gooise Meren heeft contact met deze jongeren. Ze willen heel graag een normaal leven opbouwen, de Nederlandse taal leren en Gooise jongeren leren kennen.

Daarom organiseren wij iedere tweede woensdag van de maand: Het Jongeren eetcafé voor jongeren in de Uit Wijk in Bussum. Woensdag 11 oktober 2017 is de eerste keer.

Want hoe kan je elkaar nu beter leren kennen dan door samen aan tafel te komen?
Eten verbindt. Je leert nieuwe smaken kennen en we komen samen om ervaringen en verhalen te delen en te genieten van het eten en muziek. We nodigen 20 Gooise jongeren uit en 20 nieuwkomers. Per persoon betaal je slechts 3 euro. Let op: inschrijven is verplicht.

We kiezen iedere maand een ander thema: Syrië, Eritrea, Nederland, Indonesië etc.
We beginnen in de maand oktober met het thema: Syrië.
Er zal een ervaren chef-kok worden uitgenodigd die de heerlijkste Syrische gerechten op tafel zal zetten. Tevens bieden wij 5 personen de gelegenheid om kookles te krijgen van deze ervaren Syrische kok. Voor alle aanwezigen zal de chef haar recept uitprinten zodat men thuis het gerecht zelf ook zou kunnen maken.

De jongerenwerkers van Versa Welzijn zullen de avond begeleiden. Schrijf je nu in voor woensdag 25 oktober 2017.
Mail Esther Lindhout: elindhout@versawelzijn.nl of stuur een whats-app: 06 27 02 57 03.
Je kan je ook als groep aanmelden. Bijvoorbeeld met je klas, met je voetbalteam of gewoon met je groep vrienden/ neven of nichten.

Iedere tweede woensdag van de Maand: Het jongeren eetcafé.
Leeftijd:       16 – 25 jaar
Kosten:        3 euro per persoon
Datum:        11 oktober 2017
Tijd:              Van 18:00 tot 20:30 uur
Locatie:        Wijkcentrum de Uit Wijk
Adres:           Dr. Schaepmanlaan 10, Bussum