Heel Gooise Meren muzikaal verbonden

Door corona vielen vertrouwde routines veelal weg. Niet bij elkaar op bezoek kunnen. Of elkaar treffen in het wijkcentrum of op een terras. Thuiswerken. Het leek of de wereld stil stond. Wat is een goede manier om inwoners zich (weer) verbonden te laten voelen met elkaar? Muziek! 
En wel een eigen lied met muziekclip over Gooise Meren. Aleid Borghardt, sociaal werker bij Versa Welzijn kwam met het idee en vertelt: “Een lied met, door en voor inwoners gezongen en gemaakt, met Nederlandstalige tekst over je thuis voelen in eigen woonplek en over verbondenheid. De vrolijke gele Tuktuk speelt een prominente rol. Hij rijdt door Gooise Meren, bezoekt elke kern en maakt kennis met plaatselijke inwoners en verbindt de kernen met elkaar tot een geheel: Gooise Meren. Inwoners worden actief betrokken bij het maakproces van de clip, bekende en minder bekende inwoners, lokale ondernemers, sport-, buurt-, zangverenigingen. Ik zag het al helemaal voor me!”

Voor de zangopnamen, script, het filmen en montage van de clip vroeg zij haar muziek-collega Jasmijn Utermark en samen zijn ze aan de slag gegaan.

“Deze muziekclip brengt aan de inwoners van Gooise Meren een boodschap van hoop en saamhorigheid, aanmoediging om vol te houden en elkaar te helpen”, aldus Aleid Borghardt.

Wie zien en horen we dan zoal in het liedje en de clip? Aleid legt uit: “We gingen eerst op zoek naar de zangers. We vonden Bussums buurtkoor De Groene Long, zij waren gelijk enthousiast! Een van de leden, Martha Ursum, wilde best een coupletje te zingen, het koor deed de achtergrondzang.

In Naarden hebben we volkszanger Sjaak Ranzijn bereid gevonden om mee te doen, fijn om zo’n ervaren zanger aan boord te hebben, en geboren Naardenees!

Jiska Weststrate is opgegroeid in Gooise Meren en zingt vol trots over Muiden en Muiderberg. Tot slot zingt onze eigen burgemeester Han ter Heegde de slotzinnen, hoe geweldig is dat!

In de clip zijn van elke kern allerlei mensen, maar ook verenigingen, ondernemers, organisaties en clubjes te zien. Het was nog best moeilijk kiezen want er gebeurt natuurlijk veel te veel leuks in Gooise Meren om allemaal te kunnen tonen in 3 minuten, maar het clipje geeft hopelijk een mooi overzichtje van mensen die met elkaar in contact zijn en plezier hebben met elkaar.”

Het liedje en de bijbehorende clip is te zien op https://youtu.be/HRZd0MHPPwU 

Aleid Borghardt en Jasmijn Utermark bij de gele tuktuk
Aleid Borghardt en Jasmijn Utermark bij de gele tuktuk
Kunnen wij je helpen?