Dynamic Challenges een groot succes

Meer dan 200 jongeren uit heel het Gooi hebben vanaf de kerstvakantie 2020 meegedaan aan de Dynamic Challenges. Op de oproep van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft stichting Dynamic Arts het online jongerenproject geïnitieerd. De Dynamic Challenges zijn gericht ingezet om jongeren creatief te stimuleren in deze moeilijke corona tijd.
Jongeren konden verschillende creatieve challenges uitvoeren op het gebied van sport, dans, muziek, theater, kunst en media. Bij het voltooien van de challenges zijn er sterren verdient die in het algemene klassement werden bijgehouden. De deelnemers konden niet alleen per challenges prijzen winnen, ook voor het algemene klassement en ook nog voor de winnende gemeente. Stimuleren van eigen creativiteit bij jongeren in de regio

Basisscholen, middelbare scholen, bso’s, sportcoaches en gemeentes hebben het online project gesteund en verspreid onder hun achterban. “Ik vind het heel tof dat we door regionale samenwerking zo veel jongeren weten te verbinden. Jongeren die door dit challenge project met nieuwe vormen van creativiteit in aanraking zijn gekomen” aldus Sean Bogaers, directeur van Stichting Dynamic Arts. 

De challenges zijn bedacht en opgemaakt door Stichting Dynamic Arts. Dynamic Arts gebruikt de challenges als methodiek binnen hun creatieve werk met jongeren. Door het ontdekken van nieuwe talenten en het doen van leuke activiteiten, hebben jongeren nieuwe manieren gekregen om verveling tegen te gaan. De challenges werden dagelijks via Instagram en TikTok gedeeld waardoor het project volledig coronaproof uitgevoerd kon worden. De ruim 200 jongeren hebben gezamenlijk 700 challenges ingestuurd. 

Prijzenregen

De winnaars van de challenges werden thuis verrast door Sean Bogaers met de gewonnen prijzen. Zo ook de zusjes Yasmin (12 jaar) en Kaylee (19 jaar) uit Eemnes. Zij hebben elke challenge meegedaan en hebben de 1ste en 3de prijs behaald in het overall klassement. “Ik vond de challenges super leuk. In het begin deed ik vooral mee voor de lol, maar toen won ik ook nog een prijs en toen ben ik elke dag heel actief mee gaan doen.” aldus Yasmin.   

 

Helaas is Eemnes niet de gemeente met de meeste deelnemers, maar komt Huizen als winnende gemeente uit in het klassement. Het jongerencentrum van Huizen wint een spelcomputer naar keuze.

Kunnen wij je helpen?