Doe mee aan de Buitenspeeldag in Hilversum!

Helaas gaat de Buitenspeeldag dit jaar, gepland op woensdag 10 juni en speciaal voor Hilversum ook op zaterdag 13 juni (extra dag), niet door. Door het coronavirus zijn er verschillende maatregelen afgekondigd die de organisatie (en de dag zelf) onmogelijk maken. 

Doel van de Nationale Buitenspeeldag is aandacht vragen voor buitenspeelruimte en verkeersveiligheid voor kinderen, voetgangers en kwetsbaren in het verkeer. Inwoners uit Hilversum kunnen zich met hun straat aanmelden voor deelname en kiezen tussen deze twee dagen. Je krijgt dan advies en ondersteuning en een stimulerend bedrag voor het organiseren van activiteiten in je eigen straat. Doen jullie ook mee met jullie straat? 

Buiten spelen is belangrijk voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Dankzij speciale straatafzettingen kunnen kinderen voor één middag onbezorgd buiten spelen. Lekker spelen met je vriendjes, leuke spelletjes doen en vies worden! En voor de ouders en straatbewoners, van jong tot oud, is het een heel gezellige manier om met elkaar in contact te komen.

Knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid kunnen tijdens de Buitenspeeldag aan de gemeente/politiek en politie voorgelegd worden. Belangrijk resultaat van de Buitenspeeldag is ook dat buurtbewoners zich bewust worden van hun eigen verkeersgedrag.

Informatieavond is geannuleerd
De informatieavond die stond gepland op woensdag 8 april 2020 van 19.30 – 21.00 uur is geannuleerd. 

Meer informatie
Voor informatie of deelname aan de Nationale Buitenspeeldag 2020 in Hilversum kun je contact opnemen met de coördinator:
Lilian Martins, 06 13 96 57 84, mail: buitenspeeldaghsum@versawelzijn.nl

Zie ook Buitenspeeldag en https://www.jantjebeton.nl/activiteiten/de-buitenspeeldag

Gemeente Hilversum, Versa Welzijn en Veilig Verkeer Nederland & Nickelodeon werken samen aan de Buitenspeeldag.