De Malbak en De Uit-Wijk ontvangen AED van Serious Request

Zowel wijkcentrum De Malbak in Blaricum als wijkcentrum De Uit-Wijk in Bussum ontvangen een AED van het Rode Kruis. Tijdens de 3FM Serious Request: Lifeline is heel Nederland in december 2018 in actie gekomen om geld in te zamelen voor onder andere meer reanimatiecursussen in Nederland. 
Sabine Kuperus, locatiebeheerder van De Malbak in Blaricum en Esther Lindhout, werkzaam bij De Uit-Wijk in Bussum, hebben hun wijkcentrum aangemeld om zoveel mogelijk mensen voor te bereiden op een noodsituatie. 
 
 
Dit betekent dat beide locaties over enige tijd een AED ontvangen, inclusief buitenkast en een servicecontract van 5 jaar én dat er in beide wijkcentra een reanimatiecursus georganiseerd wordt voor 24 cursisten. Het Nederlandse Rode Kruis is ontzettend blij dat De Malbak en De Uit-Wijk zich inzetten om te leren reanimeren.

Met de actie 3FM Serious Request: Lifeline is onder andere geld opgehaald om reanimatiecursussen te organiseren op scholen, bij sportclubs, wijkteams en buurthuizen. Daarnaast zorgt het Rode Kruis dat er op zoveel mogelijk plaatsen AED’s (Automatische Externe Defibrillators) geplaatst worden, om ervoor te zorgen dat hulpverleners ook de goede middelen hebben om direct in actie te komen en levens te redden.
Zie ook: rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request/