De BEL gemeenten gaan van start met ANWB AutoMaatje!

Welzijnsorganisatie Versa Welzijn tekent op 12 maart a.s. om 13.30 uur een intentieverklaring voor ANWB AutoMaatje in Blaricum, Eemnes en Laren samen met de drie wethouders, B.H.E. Lüken, J.G. den Dunnen en L.C. van de Pols.
Graag nodigen wij u uit om bij dit moment aanwezig te zijn. De handtekeningen worden gezet bij wijkcentrum de Malbak.
Burgemeester Tydemanplein 3 1261 MW Blaricum (navigatie: Wetering 122) t. (035) 526 29 02 demalbak@versawelzijn.nl

Groot maatschappelijk probleem
Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje BEL toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.
ANWB Automaatje in de BEL
ANWB AutoMaatje BEL is een samenwerking tussen de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren, Versa Welzijn, de ANWB en enthousiaste vrijwilligers uit de drie gemeenten.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje BEL, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren tussen 9.00-12.30 uur met AutoMaatje (035 – 6250005). De medewerker van Versa Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?
Inwoners van Blaricum, Eemnes of Laren, die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met Versa Welzijn via (035) 6250005.

Links:
http://www.anwb.nl/automaatje
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marjolein Post, Coordinator ANWB AutoMaatje Blaricum, Eemnes en Laren
mpost@versawelzijn.nl – 06- 13966050
Henk Lansink, Coördinator ANWB AutoMaatje Huizen
hlansink@versawelzijn.nl – 06 – 53713482
Of
Jan van der Toorn
ANWB Betrokken
ANWB AutoMaatje
jvdtoorn@anwb.nl – 06 – 10 96 68 47