Cursus Uitkomen met inkomen? start 14 sept. in Hilversum

In september a.s. start er in Hilversum weer een gratis cursus Uitkomen met inkomen? Boodschappen worden duurder, de energieprijzen stijgen, je ontvangt misschien onverwachte facturen en je moet keuzes maken in uitgaven! Hoe bewaar je kalmte en overzicht in deze tijd? Dat kun je leren in de cursus Uitkomen met inkomen?


Doelgroep
De groep is bestemd voor mensen die moeite hebben met rondkomen van het huidige inkomen. Je bent van goede wil, maar je voelt ook de druk van de maatschappij om mee te doen. Daardoor geef je misschien meer uit dan wenselijk.

Doelstelling
Het doel van de groep is om jouw balans te vinden in de uitgaven en inkomsten. Daarbij krijg je ook inzicht in jouw eigen drijfveren en overtuigingen rondom geld.

Werkwijze
In de groep bespreken we ervaringen en keuzes rondom het omgaan met geld. Je ontmoet anderen die ook vragen hebben over rondkomen, dit biedt herkenning. Je biedt elkaar steun en je kunt tips uitwisselen. We stimuleren deelnemers hun eigen vragen in te brengen en hun eigen behoeften en wensen uit te spreken.
De begeleiding biedt daar waar nodig of gewenst de ontbrekende informatie rondom omgaan met geld.

Onderwerpen die vaak aan de orde komen zijn:

  • Wat is sociale druk ?
  • Wat doet stress en schaamte over schulden met jou ?
  • Hoe maak je een overzicht van inkomsten en uitgaven per week, maand en jaar ?
  • Wat is het verschil tussen lenen en (be)sparen ?
  • Wat is er mogelijk aan wettelijke regelingen en toeslagen ?
  • Waar is online informatie te vinden ?

Een medewerker van de afdeling Schuldhulpverlening komt langs als gastspreker over minimaregelingen en de mogelijkheden van schuldhulp via de Gemeente Hilversum.

Praktische informatie
De groep kent 4 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur, en aansluitend 3 maandelijkse bijeenkomsten van 2 uur als follow-up.
Aantal deelnemers: 6 – 8 personen.
Begeleiding is in handen van maatschappelijk werkers Han Baeten en Trees Daas.
Kosten deelname: gratis.
Start eerstvolgende groepen: woensdag 14 september (geef bij aanmelding jouw voorkeur op voor ochtendgroep 9.30-11.30 uur óf avondgroep 19.00-21.00 uur).
Locatie: Larenseweg 30 in Hilversum

Meer informatie en aanmelden
Trees Daas, 06 589 81 490, tdaas@versawelzijn.nl
Versa Welzijn, 035 623 11 00, groepswerk@versawelzijn.nl


tekening Geert Gratama

Kunnen wij je helpen?