Cursus: “Stilstaan bij jezelf”

CURSUS: “STILSTAAN BIJ JEZELF”

Mantelzorgers zorgen vanuit de relatie voor hun naaste, vanuit verbondenheid. Je kiest niet voor mantelzorg, het overkomt je. De meeste mantelzorgers vinden dat heel gewoon,  ‘dat doe je toch?’. En juist omdat het zo ‘vanzelfsprekend’ is, lopen belaste mantelzorgers zichzelf nogal eens voorbij. Neemt de zorg jou grotendeels in beslag en is er onvoldoende tijd en ruimte om even bij te tanken? Of is het lastig om de mantelzorg te combineren met werk en gezin? Heb je last van schuldgevoelens en voel je je vaak tekortschieten? Dan heb je emotionele ondersteuning nodig hoe jij als mantelzorger om kunt gaan met jouw mantelzorgsituatie. Mantelzorgers vinden het lastig voor zichzelf op te komen, want die ander heeft het moeilijk en kan er ook niets aan doen.
Voor de mantelzorger is het noodzakelijk in balans te blijven, om de zorg voor de naaste vol te kunnen blijven houden.
Bij de cursus ‘Stilstaan bij jezelf’ ga je met andere mantelzorgers door een bewustzijnsproces. Hoe gaat het eigenlijk met mij, hoe weet ik wanneer ik beter voor mezelf moet zorgen en hoe doe ik dat dan. Vanuit bewustzijn komen inzichten over wat jij als mantelzorger specifiek nodig hebt om goed te kunnen blijven zorgen.
In 5 stappen gaan we naar duidelijke afspraken maken met jezelf. Een 6e bijeenkomst is een terugkombijeenkomst waarbij de deelnemers ervaringen uitwisselen en de laatste handreikingen krijgen om versterkt als een ‘krachtige mantelzorger’ het mantelzorgleven aan te kunnen.
De cursus bestaat uit 5 lessen van 2 ½ uur met een terugkomdag en start in het voorjaar van 2018. De cursus wordt aangeboden aan mantelzorgers woonachtig in Hilversum.

De cursus is een samenwerking met Amanda Minkema van Courage Coaching & Communication.

Data:
30 april 2018
14 mei 2018
28 mei 2018
11 juni 2018
25 juni 2018
Terugkomdag 27 augutus 2018

Maandagochtend 10.30 – 13.00 uur (inclusief een korte pauze)
Locatie: wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50, 1212 EM Hilversum
Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden.
Contactpersoon: Nanneke de Kuiper

Aanmelden via: nkuiper@versawelzijn.nl