Cursus: Hé, waar loop jij warm voor?

Een cursus over de kunst van een goed gesprek met aanknopingspunten voor meer  ontmoetingen en verbindingen in de buurt 

Als buurtmaker, vrijwilliger, maatje of huisbezoeker ken je vast een van deze situaties:
 – Je wilt in gesprek gaan met iemand die heel anders is dan jezelf, en dat loopt op de een of andere manier stroever dan je zou willen. Je hebt hartstikke goed contact met iemand of je hebt een groepje bij elkaar gebracht. Maar opeens bloedt het dood, haken mensen af.
– Je wilt iemand stimuleren om meer te doen met wat hij/zij graag doet of wil doen. Maar op de een of andere manier vind je daarvoor geen ingang en komt het niet goed van de grond.
– Je wilt mensen met dezelfde passies en ideeën met elkaar verbinden, maar hoe doe je dat dan?  
 
Het kan ook zijn dat je zelf allerlei ervaringen en tips hebt voor anderen hoe je in dit soort situaties kunt handelen.

In beide gevallen ben je van harte welkom bij de cursus ‘Hé, waar loop jij warm voor?’ Een cursus in 3 delen waar je samen ervaringen uitwisselt met anderen en praktische kennis opdoet voor je eigen praktijk. Over vragen zoals: Hoe maak ik oprecht contact met iemand? Hoe kom ik erachter waar mensen warm voor lopen en als ik dat weet, wat kan ik er dan mee doen? Welke andere vragen kan ik stellen? Hoe zie ik  in gesprekken kansen om mensen met elkaar te verbinden? 
 
Vrijwilligerscentrale
Ontdek je eigen talent om meer uit een gesprek te halen en mogelijkheden te ontdekken voor nieuwe verbindingen en vriendschappen in de buurt! 

De cursus begint in september en bestaat uit drie workshops van een dagdeel: in september, oktober en november 2018, met een terugkombijeenkomst in februari 2018 (data volgen nog). De cursus wordt georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale samen met een aantal buurtmakers en is geheel gratis. 

Je kunt meedoen als je vrijwilliger bent, maatje of buddy van iemand, huisbezoeker of op een andere manier actief bent in je eigen buurt of in andere buurten van Hilversum.

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je een indruk krijgen van de cursus?
Kom dan – geheel vrijblijvend – naar de Kennismakingsbijeenkomst op
9 juli 2018 van 14-16 uur
De Koepel, Kapittelweg 399A

Informatie en aanmelding bij:
Cis van Deurzen: cdeurzen@versawelzijn.nl; 06-29489939