Corona-proof pannenkoekdag in Hilversum -Zuidoost

Het kinderwerk van Versa Welzijn in Hilversum Zuid-Oost organiseerde op vrijdag 19 maart jl. de Hilversumse deelname aan de Nationale Pannenkoekdag 2021, in samenwerking met verpleeghuis Gooiers Erf, de Hummelingschool en de KinderCampus.


In Hilversum Zuid-Oost hebben 10 kinderen van bovengenoemde scholen op vrijdag 19 maart voor ouderen uit Gooiers Erf (van Riebeeckweg 50) pannenkoeken gebakken. Kinderen en hulpmoeders bakten de pannenkoeken en maakten menukaarten en vouwden papierbloemen in “Ons Huis” (Oosterengweg 86). Dit alles natuurlijk volgens de geldende coronaregels.

Rond 17.00 uur liepen wij met de kinderen en met de heerlijke pannenkoeken naar het Gooiers Erf en voor de voordeur hebben wij de pannenkoeken overhandigd aan de begeleiders van het Gooiers Erf.
Tijdens het pannenkoeken eten hebben wij via ZOOM met de bewoners van het verpleeghuis kunnen spreken. Het was voor de kinderen superleuk om te zien hoe lekker de bewoners hun pannenkoeken vonden en hoe prachtig hun zelfgemaakte bloemen en menukaarten waren.

Ook hebben wij met de kinderen in de voorjaarsvakantie een kort filmpje gemaakt waarop de kinderen lieve boodschappen hebben ingesproken voor de ouderen. Deze film was/wordt in alle woongroepen voor de bewoners afgespeeld.

Wij kunnen zeker terugkijken op een zeer geslaagde dag. Hopelijk kunnen wij volgend jaar deze activiteit in het Gooiers Erf fysiek organiseren.

De Nationale Pannenkoekdag vond dit jaar voor de 15e keer plaats. Op deze dag bakten basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Maar liefst 1 op de 4 ouderen voelt zich eenzaam. Met de Nationale Pannenkoekdag wordt daarom opa’s, oma’s en ouderen uit de buurt, die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, extra aandacht gegeven.

Kunnen wij je helpen?