Buitenspeeldag Eemnes 2018

De eerste editie van de Buitenspeeldag Eemnes overtrof alle verwachtingen, Tot volgend jaar!

De eerste editie van de Buitenspeeldag van Eemnes georganiseerd door Claudia van der Linden en Versa Welzijn was heel succesvol. Over de gehele dag zijn er meer dan 200 deelnemers geweest terwijl we uit zijn gegaan van 100 deelnemers. Dit hadden we niet kunnen realiseren zonder onze vrijwilligers waarvan de meeste tussen de 7 en 13 jaar oud. Ook de deelname van diverse partijen zoals Sport Impuls, EHBO Eemnes, Happy Food, de gemeente Eemnes en de HEMA hebben hieraan bijgedragen.Versa Welzijn heeft dan ook het voornemen om deze Buitenspeeldag ook in 2019 te organiseren. Omdat beelden meer zeggen dan woorden treft u een aantal foto’s bij dit bericht aan. Het doel van de Buitenspeeldag is zoveel mogelijk kinderen buiten te laten spelen en hen te laten ervaren hoe fijn dat is, zonder zorgen, gezond bewegen en erg leuk. De organiserende partijen zijn Jantje Beton, Nickelodeon, gemeente Eemnes en Versa Welzijn. Landelijk hebben 150.000 kinderen tijdens deze 11e editie onbezorgd konden spelen.
In Eemnes waren er voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar diverse activiteiten, zoals een buikschuifglijbaan en een springkussen en vele sport & spel activiteiten. Ook konden de kinderen zelf slijm maken of zich laten schminken. Het was een geweldige dag waarbij 200 kinderen gespeeld hebben op de Noordersingel in Eemnes.
De meest voorkomende reactie van ouders die met hun kinderen langskwamen: “Wat geweldig dat iedereen zo’n heerlijke buitenspeeldag heeft gehad”. Burgerparticipatie ten top.